1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’in kömür taşıyan ana demiryolu hattı bakımda

Çin’in kömür taşıyan ana demiryolu hattı bakımda

Çin'in Kuzeyinde bulunan ana kömür taşıma hattı Datong-Qinhuangdao’da Ekim ayı sonuna kadar bakım çalışmaları yapılacak.

Çin’in kömür taşıyan ana demiryolu hattı bakımda

Enerji Günlüğü - Çin'in Kuzeyinde bulunan ana kömür taşıma hattı Datong-Qinhuangdao’da Ekim ayı sonuna kadar bakım çalışmaları yapılacak.

Çin’de devlete ait demiryolu şirketi China State Railway Group, Çin’in Kuzeyinde ana kömür taşıma hattının bakımına başlandığını açıkladı. Açıklamaya göre kış boyunca güvenliği ve istikrarlı teslimatları sağlamak için bakım yapılıyor. 

653 km uzunluğundaki Datong-Qinhuangdao hattının bakımına 4 Ekim'de başlanırken, 28 Ekim'de sona erecek. Şirket, bakım sırasında günlük 1 milyon ton taşıma hacmini koruyacaklarını bildirdi.

İÇ MOĞOLİSTAN VE SHANXİ EYALETLERİNDEN KÖMÜR ÜRETİMİNİ ARTTIRMA TALİMATI

Öte yandan Çin'in İç Moğolistan ve Shanxi Eyaletleri, kömür şirketlerine üretimi artırma talimatı verdi. Çin'in kuzeyinde bulunan ve ülkenin ikinci büyük kömür üretim merkezi olan İç Moloğlistan, 72 maden şirketine yıllık üretim kapasitelerini yaklaşık 100 milyon ton artırma talimatı verdi. İç Moğolistan Enerji Bakanlığı, Wuahi, Ordos ve Hulunbuir kentlerinin yanı sıra Xilingol League'nde madencilere güvenli üretimi sağlayarak kapasitelerini artırmalarını istedi.

Çin'in en büyük ikinci kömür üretici eyaleti Shanxi de kömür üretimini artırmaları için maden şirketlerinden talepte bulundu. Yerel yöneticilerin teyit ettiği bir belgeye göre eyalet, 98 kömür madeninden kömür üretim kapasitelerini yıllık 55,3 milyon ton artırmalarını istedi. Belgeye göre bu madenler, Ekim-Aralık döneminde ilave 8 milyon ton kömür üretecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler