1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çocuklar Solarçatı Resim Yarışması için çizdi

Çocuklar Solarçatı Resim Yarışması için çizdi

Güneş enerjisi şirketi Solarçatı tarafından çocuklarda güneş enerjisi farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen resim yarışmasına 140 öğrenci katılım gösterdi.

Çocuklar Solarçatı Resim Yarışması için çizdi

Enerji Günlüğü - İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin yenilenebilir ve güneş enerjisi farkındalığını ve ilgisini arttırmayı hedefleyen Solarçatı Resim Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Şubat ayının başında başlayan ve katılım süresi Mart ayında sona eren Solarçatı Resim Yarışması sonuçlandı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin yenilenebilir ve güneş enerjisi farkındalığını ve ilgisini arttırmayı hedefleyen yarışma, “Güneş Enerjili” resimleriyle dünyaya mesaj verdi. 

Yarışmaya Türkiye’nin her yerinden toplam 140 öğrenci katılım gösterdi. Yarışmanın katılım süresi dolduktan sonra resimler, yaratıcılık, çizim yeteneği, boyama teknikleri ve yenilenebilir enerji konsepti ile uyumluluğu başlıkları altında, şirket dışından 4 farklı jüri tarafından değerlendirildi ve puanlamalar gerçekleştirildi.

İLK ÜÇ PAYLAŞILDI, TÜM KATILIMCILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Katılımcıların resimlerindeki yaratıcılıktan dolayı birinciliği 2 kişi, ikinciliği 2 kişi ve üçüncülüğü 3 kişi kazanmış oldu. İlk üçe giren öğrencilerden birincilere tablet, ikincilere kırtasiye seti, üçüncülere ise sırt çantası ve okuma kitabı hediye edildi. Bunun dışında ilk 3’e giremeyen öğrencilere de katılımlarına teşekkür etmek amacı ile birer adet boyama kitabı gönderildi.

JÜRİ BİRİNCİYİ SEÇMEKTE ZORLANDI

Solarçatı tarafından yapılan açıklamada, “Daha parlak bir gelecek için “güneşin çocukları” Solarçatı Resim Yarışması için çizdi, yenilenebilir enerjisi bilincini ve yaygınlığını amaç edinmiş Solarçatı ve bağımsız jürileri onları yüreklendirdi. Solarçatı Resim Yarışması’na katılım gerçekleştirilen resimler öyle etkileyiciydi ki jüri birinciyi belirlemekte çok zorlandı” denildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler