1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dedeman otelleri yeşil elektrik tüketecek

Dedeman otelleri yeşil elektrik tüketecek

Dedeman markası Türkiye’deki otellerinde yeşil enerji kaynaklarından üretilen elektrik tüketecek. 

Dedeman otelleri yeşil elektrik tüketecek

Enerji Günlüğü - Dedeman markası Türkiye’deki otellerinde yeşil enerji kaynaklarından üretilen elektrik tüketecek. 

Dedeman Hotels & Resorts International, Türkiye’deki tüm otellerinde kullandığı enerjinin yüzde 100’ünü yeşil enerji kaynaklarından karşılamak üzere CK Enerji ile anlaşma yaptı. 

Dedeman markası; sıfır karbon emisyonu hedefiyle yaptığı anlaşma sonucunda tüm otellerine Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı. 

Dedeman Hotels & Resorts International, aldığı sertifikalar doğrultusunda yılda 20 milyon KWh yeşil enerjiden sağlanan elektrik tüketecek. 

Dedeman Hotels & Resorts International Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Serdar Küçükyıldız, “İklim krizinin etkilerini her yıl çok daha ağır hissediyor, dünyamız için sürdürülebilirlik kapsamında çeşitli projeler üretiyoruz. CK Enerji ile yaptığımız anlaşmamızla birlikte otellerimizde kullanmış olduğumuz elektrik enerjisinin tamamının yenilenebilir enerji kaynaklarından alıyor olacağız. Aldığımız bu kararla tüm yurtiçi otellerimiz, uluslararası geçerliliği bulunan bir sertifikasyon sistemi olan I-REC Sertifikası’nı almış oldu. Dedeman Sürdürülebilirlik Komitesi çatısı altında hayata geçirdiğimiz projelerimiz neticesinde sürdürülebilir bir dünya yaratmayı kendimize misyon ediniyor ve çevreye duyarlı projeler hayata geçiriyoruz” diye konuştu. 

CK Enerji Regülasyon Direktörü Fidan Öztürk ise müşterileri için I-REC Sertifikası temin ettiklerini kaydetti ve şöyle konuştu, “Küresel iklim krizi artık kaybedilecek zamanımız kalmadığını gösteriyor. CK Enerji olarak biz de bu süreçte müşterilerimizin çevresel sürdürülebilirlik politikalarına destek vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız iş birliği çerçevesinde Dedeman Hotels & Resorts International, otellerinin elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını gösteren I-REC sertifikasını aldı”. 

Önceki ve Sonraki Haberler