1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Demirdağ: Mini YEKA GES’lere mega ilgi!

Demirdağ: Mini YEKA GES’lere mega ilgi!

GENSED Başkanı Halil Demirdağ, “Mini YEKA” olarak da adlandırılan yarışmalara yatırımcıların “Mega düzeyde” ilgi gösterirken yarışmalarda “Mini fiyatlar” gerçekleştiğini ifade etti.

Demirdağ: Mini YEKA GES’lere mega ilgi!

Enerji Günlüğü - GENSED Başkanı Halil Demirdağ, “Mini YEKA” olarak da adlandırılan yarışmalara yatırımcıların “Mega düzeyde” ilgi gösterirken yarışmalarda “Mini fiyatlar” gerçekleştiğini ifade etti.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) modeli kapsamında geliştirilen YEKA GES-3 yarışmalarına ilişkin görüşlerini paylaşan GENSED Başkanı Halil Demirdağ, yarışmalara yatırımcıların “Mega düzeyde” ilgi gösterdiğini ve yarışmalarda “Mini fiyatlar” gerçekleştiğini ifade etti.

"YARIŞMALARIN DEVAMINDA DAHA DÜŞÜK FİYATLAR GÖREBİLİRİZ"

Yıllardır süre gelen fiyat düşüşleri ile her yarışmada rakamların, ilk başta yarattığı tedirginliğe rağmen sonradan kârlı çıkması yatırımcıları her yarışmada teşvik ettiğini belirten Demirdağ, YEKA GES-3 kapsamında 55 bölge için devam edecek yarışmalarda daha düşük fiyatların görülebileceğini kaydetti. 

Demirdağ ayrıca, kapasite hakkı kazanan projelerin bir an önce devreye girmesini temenni ettiklerini ifade etti. 

Dört gün süren yarışmalarda 19 proje için 10-15 ve 20 MW arasında değişen büyüklüklerde toplamda 260 MW kapasite hakkı sağlandı. Tam kapanma döneminin ardından devam etmesi beklenen yarışmalar ile 36 ayrı şehirdeki 74 bölgedeki güneş enerjisi yatırımları için toplamda 1.000 MW kapasite hakkı sağlanacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler