1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş elektriğinin maliyeti 18.5 kuruş

Güneş elektriğinin maliyeti 18.5 kuruş

Mini güneş enerji santrali lisans ihalelerinin ilk üç gününde kilovatsaat başına de en düşük fiyat 18.5 kuruş ile Antalya 3 bölgesi için verildi, ortalama fiyat 22.38 kuruş oldu.

Güneş elektriğinin maliyeti 18.5 kuruş

Enerji Günlüğü - Mini güneş enerji santrali lisans ihalelerinin ilk üç gününde kilovatsaat başına de en düşük fiyat 18.5 kuruş ile Antalya 3 bölgesi için verildi, ortalama fiyat 22.38 kuruş oldu.

Yenilenebilir kaynak alanları güneş enerji santrali (YEKA GES-3) ihaleleri başladı. Ancak sokağa çıkma yasakları nedeniyle 29 Nisan sonrası kısımlar ötelendi. YEKA GES-3 ihalelerinin ilk üç gününde istekliler toplam 14 bölgedeki 225 MW’lik bağlantı hakkı için yarıştı.

EN DÜŞÜK FİYAT ANTALYA’DA

Kilovatsaat başına en düşük fiyatı verenlerin bağlantı hakkı kazandığı yarışmalarda bugüne kadar oluşan fiyatların ortalaması 22.38 kuruş oldu. En düşük fiyat 18.5 kuruş ile Antalya 3 bölgesi için Margün Enerji tarafından verildi.

EN YÜKSEK FİYAT AĞRI İÇİN

İlk güç gündeki en yüksek fiyat ise 28.90 kuruş ile FYS Elektrik’in kazandığı Ağrı 1 bölgesinde oluştu. İkinci yüksek fiyat da yine FYS Elektrik’in kazandığı Ağrı 2 bölgesindeki 28 kuruş olarak kayıtlara geçti.

yeka-ges-ilk-3-gun.jpegEN BÜYÜK PAYI MARGÜN KAPTI

İhalelerde en çok bağlantı hakkı kazanan istekli Margün Enerji oldu. Şirket, 15 MW’ı Batman 2, 40 MW’ı Ankara 1 ve 2, 10’ar MW’ı Aksaray 2 ve Antalya 3 olmak üzere toplam 75 MW’lik bağlantı hakkı elde etti.

BOYDAK ENERJİ DE ALDI

YEKA GES-3 bağlantı hakkı ihalelerinde ilk üç günlük sonuçlara göre pastadan en büyük dilimlerden birini de Boydak Enerji aldı. Boydak Enerji iştiraki Gün Güneş Enerjisi şirketi, her biri 20 MW’lik Antalya 1 ve Antalya 2 bölgelerindeki bağlantı haklarını elde etti.

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler