1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mini YEKA GES-3 yarışlarının ilk kazananları belli oldu

Mini YEKA GES-3 yarışlarının ilk kazananları belli oldu

YEKA GES-3 yarışmalarının ilk gününde Çimya, Kon-Tek ve FYS Elektrik şirketlerine Adıyaman ve Ağrı’da 60 MW kapasite tahsis edildi.  

Mini YEKA GES-3 yarışlarının ilk kazananları belli oldu

Enerji Günlüğü - YEKA GES-3 yarışmalarının ilk gününde Çimya, Kon-Tek ve FYS Elektrik şirketlerine Adıyaman ve Ağrı’da 60 MW kapasite tahsis edildi.  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin 36 şehrinde 1000 MW gücünde toplam 74 yarışmayı  kapsayan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi Santralleri-3 (YEKA GES-3) yarışmalarının ilk dördü bugün gerçekleştirildi. Kilovatsaat başına 35 kuruş tavan fiyat üzerinden açık eksiltme usulüyle yapılan yarışlarda 3 şirkete Adıyaman ve Ağrı’da 60 megavat (MW) kapasite tahsis edildi.

Buna göre, ilk kez Türk Lirası ile yapılan ihalede kapasite tahsisi yapılan bölgeler ve kazanan şirketler şöyle:

- 15 MW kapasiteli Adıyaman-1 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 20.90 kuruş/kwh ile Çimya Çimento İnşaat Yapı Malzemeleri Makina Enerji Madencilik Sanayi ve Dış Ticaret AŞ kazandı.

 - 15 MW kapasiteli Adıyaman-2 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 22 kuruş/kWh ile Kon-Tek Kontrol Teknolojileri ve Otomasyon Sanayi Ticaret AŞ kazandı.

- 15 MW kapasiteli Ağrı-1 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 28.9- kuruş/kwh ile FYS Elektrik İnşaat ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazandı.

- 15 MW kapasiteli Ağrı-2 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 28.20 kuruş/kwh ile FYS Elektrik İnşaat ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler