1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEKA GES-3’de Ankara ve Batman’da 80 MW kapasite tahsisi 

YEKA GES-3’de Ankara ve Batman’da 80 MW kapasite tahsisi 

YEKA GES-3 yarışmalarının üçüncü gününde 3 şirkete Antalya ve Batman’da 80 MW kapasite tahsis edildi.  

YEKA GES-3’de Ankara ve Batman’da 80 MW kapasite tahsisi 

Enerji Günlüğü - YEKA GES-3 yarışmalarının üçüncü gününde 3 şirkete Antalya ve Batman’da 80 MW kapasite tahsis edildi.  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin 36 şehrinde 1000 MW gücünde toplam 74 yarışmayı  kapsayan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi Santralleri-3 (YEKA GES-3) yarışmalarının üçüncü gününde 10, 20 ve 15 MW kapasiteli 5 ihale gerçekleştirildi.

Kilovatsaat başına 35 kuruş tavan fiyat üzerinden açık eksiltme usulüyle yapılan yarışlarda Gün Güneş Enerjisi Elektrik, Margün Enerji ve Egesa şirketlerine Antalya ve Batman’da toplam 80 megavat (MW) kapasite tahsis edildi.

Buna göre, ilk kez Türk Lirası ile yapılan ihalede kapasite tahsisi yapılan bölgeler ve kazanan şirketler şöyle:

20 MW kapasiteli Antalya -1 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 21.50 kuruş/kwh ile Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş kazandı. 

20 MW kapasiteli Antalya-2 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 22,50 kuruş/kWh ile Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş kazandı.

10 MW kapasiteli Antalya -3 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 18.50 kuruş/kwh ile Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

15 MW kapasiteli Batman -1 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 20.80 kuruş/kwh ile Egesa Elektrik İnşaat Enerji Üretim A.Ş. kazandı.

15 MW kapasiteli Batman -2 Bölgesini, kilovatsaat başına en düşük teklif olan 19 kuruş/kwh ile Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler