1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Denizli atığını elektriğe çeviriyor

Denizli atığını elektriğe çeviriyor

Enerji Günlüğü - Denizli Büyükşehir Belediyesi tesislerinde yılın ilk sekiz ayında evsel ve endüstriyel atıklardan 5 milyon kilovat-saatten (kWh) fazla...

Denizli atığını elektriğe çeviriyor

Enerji Günlüğü - Denizli Büyükşehir Belediyesi tesislerinde yılın ilk sekiz ayında evsel ve endüstriyel atıklardan 5 milyon kilovat-saatten (kWh) fazla elektrik üretildi.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi tesislerinde, şehrin atık sularının ve katı atıklarının kullanılarak 2014’ün ilk 8 ayında üretilen elektriğin 5 milyon kilovat-saati (kWh) aştığı bildirildi.

1,6 MİLYON METREKÜP BİYOGAZ

Belediyenin Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde yılın ocak ve ağustos ayları arasındaki dönemde evsel ve endüstriyel atıklardan 1,6 milyon metreküp biyogaz sağlandığı ve sağlanan bu kaynak ile yılın ilk 8 ayında 2,75 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştirildiği bilgisi verildi. Bu üretimin tesisinin elektrik ihtiyacının yüzde 67’sini karşıladığı kaydedildi.

KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİNDEN 2,25 MİLYON KWH ELEKTRİK ÜRETİMİ

Belediyenin Katı Atık Depolama tesisinden sağlanan metan gazı sayesinde ise aynı dönemde 2,25 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan, çalışmalar ile ilgili bilgi vererek, "Bir zamanlar vahşi çöp depolama sahaları metan gazı patlamalarıyla anılırken bugün biz düzenli çöp sahamızdan hem elektrik enerjisi üretiyoruz hem de çevreyi koruyoruz. Çöplerin etrafa koku yaymasını, diğer canlı türleriyle çevreye mikropların saçılmasını engellediğimiz gibi ekonomiye de katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler