1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Denizli Dünya kentleri ile yarışıyor

Denizli Dünya kentleri ile yarışıyor

WWF’nin düzenlediği Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın Türkiye şampiyonu Denizli Büyükşehir Belediyesi, dünyanın önde gelen 58 kenti arasında şampiyon olmak için yarışıyor.

Denizli Dünya kentleri ile yarışıyor

Enerji Günlüğü - WWF’nin düzenlediği Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın Türkiye şampiyonu Denizli Büyükşehir Belediyesi, dünyanın önde gelen 58 kenti arasında şampiyon olmak için yarışıyor.

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) düzenlediği Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda Türkiye Şampiyonu olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Paris, Mexico City, Los Angeles, Manchester ve Jakarta gibi dünyanın önde gelen 58 kenti arasında şampiyon olmak için yarışıyor.

YARIŞMA SONUCU SOSYAL MEDYA VE ONLİNE OYLAMASI İLE BELİRLENECEK

Yarışma sonucu sosyal medya oylaması ve online oylamada alınacak en çok oy ile belirlenecek. 11 Ekim'e kadar sürecek yarışmada her gün birçok farklı platformda oy kullanabiliyor. Yarışmanın online oylaması https://welovecities.org/tr/denizli/ adresinden, sosyal medya oylaması ise Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarından yapılıyor. https://welovecities.org/tr/denizli/ adresindeki "Denizli İçin Oy Ver" sayfası ile Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarında da oy kullanabiliyor. Kullanıcıların her gün 1 kez olmak üzere sosyal medya hesaplarından #WeLoveDenizli etiketi kullanarak yapacağı paylaşımlar yine 1 oy yerine geçiyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kurumsal sosyal medya hesaplarında, #WeLoveDenizli etiketi ile yapacağı paylaşımlara yapılacak beğeni, paylaşım ve yorumlar da oy sayılıyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin kurumsal Facebook (denizlibuyuksehirbld) hesabından #WeLoveDenizli etiketi ile yapacağı paylaşıma gelen beğeni ve yorumlar; Twitter (denizlibld) hesabından #WeLoveDenizli etiketi ile yapacağı paylaşıma yapılan retweet'ler; Instagram (denizlibbld) hesabından #WeLoveDenizli etiketi ile yapacağı paylaşıma gelen repost'lar oy olarak sayılıyor.

YARIŞMA KENTLERİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİLERİNİ AZALTMALARINI HEDEFLİYOR

WWF-Türkiye, 22 Nisan Dünya Günü’nde, 2019 Uluslararası Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın Türkiye ayağını başlatmıştı. Yarışma, kentlerin, küresel ısınmayı 1.5 °C eşiğinde tutmak için iklim değişikliğine etkilerini azaltmalarını hedefliyor. Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın öncelikli hedefi, iklim değişikliğiyle mücadele etmek, kentlerde iklim dostu bir dönüşümü teşvik etmek, çevresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yol alan kentleri seçmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak. Yarışma, karbon ayak izini azaltma ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı direnci artırma yolunda anlamlı ve yenilikçi adımlar atan kentleri öne çıkarıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler