1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğu Akdeniz gazı için `son fırsat` uyarısı

Doğu Akdeniz gazı için `son fırsat` uyarısı

Enerji Günlüğü - Bosphorus Energy Club Başkanı Mehmet Öğütçü, Türkiye'nin Doğu Akdeniz Gazı'nı kendi topraklarından Avrupa'ya geçirmek istiyorsa...

Doğu Akdeniz gazı için `son fırsat` uyarısı

Enerji Günlüğü - Bosphorus Energy Club Başkanı Mehmet Öğütçü, Türkiye'nin Doğu Akdeniz Gazı'nı kendi topraklarından Avrupa'ya geçirmek istiyorsa 7-8 ay içinde aksiyon alması gerektiğini söyledi.

Enerji, jeopolitika ve yatırım konularında uluslararası alanda tanınan Mehmet Öğütçü, BEC'in İstanbul'daki toplantısı öncesinde gazetecilerle buluştu. Doğu Akdeniz doğalgazıyla ilgili uyarılar yapan Öğütçü, bu gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşması için 7-8 aylık bir süreçte yatırım aşamasına geçmek konusunda bir adım atılamazsa fırsat penceresinin kaçabileceğini söyledi.

TÜRKİYE OYUN KURUCU OLMALI

Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de oyunu kurucu olabileceğini vurgulayan Öğütçü, şöyle devam etti: "Türkiye bugüne kadar enerjide oyun kurucu haline gelemedi. Akdeniz’de böyle fırsat var. Bu gazın pazara çıkması için en gerçekçi kanal Türkiye. Oraya yatırım yapılması lazım. Sorunlar nedeniyle başta özel sektör öne çıkarılabilir ama ortak olmalıyız.”

IRAK BÖLÜNDÜ POLİTİKALAR DEĞİŞECEK

Mehmet Öğütçü, Irak'ın artık fiilen üçe bölündüğünü söyledi. Bu durumun da bölgedeki enerji politikalarını değiştireceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler