1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: 2023 itibarıyla doğalgaz fiyatları düşer

Dönmez: 2023 itibarıyla doğalgaz fiyatları düşer

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfi yapılan doğalgazın kullanımının 2023’e yetişebileceğini ve 2023 itibarıyla doğalgaz fiyatlarının düşeceğini söyledi.

Dönmez: 2023 itibarıyla doğalgaz fiyatları düşer

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfi yapılan doğalgazın kullanımının 2023’e yetişebileceğini ve 2023 itibarıyla doğalgaz fiyatlarının düşeceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, televizyonda katıldığı bir programda Karadeniz'deki doğalgaz keşfi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Keşfedilen doğalgazın kullanımının 2023’e yetişebileceğini kaydeden Dönmez, “2023 itibarıyla doğalgaz fiyatları düşer” dedi.

Uzun dönemli doğalgaz anlaşmalarının bir takım yükümlülükler getirdiğini hatırlatan Dönmez, “Asgari alım taahhüttüler var. Bu kontrat sürelerine sabit kalmak gerekiyor. Bazı kontratlarımız süre itibariyle sonlanacak. Bu keşifle yanlış algı olmasını istemem. Kademeli olarak ithalatımız azalacak. Elektrik ve doğalgaz piyasasında regüle bir piyasa oluşturduk. Alıcı ve satıcılar gazını getirip dağıtabilir. Bu nedenle yeni kaynaklar fiyatları aşağı yönlü etkiler. Yakın ve yerli kaynak, şüphesiz rekabetçi olacaktır. 2023 itibarıyla doğalgaz fiyatları düşer. Bu büyüklük bizim iç piyasamızı etkileyecek. Bölgesel olarak Avrupa’yı etkiler mi, şu an bir şey demek güç. Biz çeşitli kaynaklardan çeşitli fiyatlara doğalgaz alıyoruz. Fiyatlar artı eksi değişebilir. Biz müşteriye tek fiyat sunuyoruz” ifadesini kullandı. 

GAZIN KULLANIMI 2023’E YETİŞEBİLİR

Dönmez, doğalgazın kullanımının 2023’e yetişebileceğini kaydederek, “Biz kuyuları acıktıkça o kuyulardan üretime geçeceğiz. Biz gazı uzun yılar boyunca Bulgaristan sınırından aldık Türk Akım ile birlikte Kıyıköy’den alıyoruz. 81 ile biz doğalgazı götürdük. Doğalgaz ana iletim şebekesine Ereğli ya da Akçakoca’dan bağlayacağız. Şebekeye basmadan evvel standart hale getiriyoruz” dedi.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler