1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Dönmez: Akkuyu NGS’nin ilk ünitesini 2023’te devreye almayı hedefliyoruz

Dönmez: Akkuyu NGS’nin ilk ünitesini 2023’te devreye almayı hedefliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) birinci üniteyi 2023'te, Cumhuriyetin 100. yılında devreye almayı hedeflediklerini söyledi.

Dönmez: Akkuyu NGS’nin ilk ünitesini 2023’te devreye almayı hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) birinci üniteyi 2023'te, Cumhuriyetin 100. yılında devreye almayı hedeflediklerini söyledi.

Mersin' de yapımı devam Türkiye’nin ilk nükleer güç santraline ziyarette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ikinci ünitesinin temelinin atıldığını bildirerek, “Akkuyu NGS'de hedefimiz birinci üniteyi 2023'te, Cumhuriyetimizin 100. yılında devreye almak” dedi.

300 TONLUK EKSTRA GÜVENLİ KABİNİNİN ZARFI YERLEŞTİRİLECEK

Akkuyu NGS inşaatında, yapı ağırlığı 300 ton ve önemli bir nükleer güvenlik bileşeni olan reaktör iç koruma yapısının ikinci katı monte ediliyor. Böylelikle Akkuyu NGS projesinin birinci ünitesinin inşaatında önemli bir adım daha tamamlanıyor. Ayrıca, bu montaj sırasında dünyanın taşıma kapasitesi en yüksek paletli vinci kullanılacak.

Dönmez konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, ziyareti sırasında önemli aşamalardan birini de görme imkanı bulduklarını kaydederek, büyük bir vinç yardımıyla, yaklaşık 300 tonluk son derece kritik bir malzeme olan ve 'ekstra güvenlik kabini' olarak adlandırılan kabinin zarfını yerleştirme işlemi başlayacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler