1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dönmez: Enerji verimliliğine on yılda 25 milyon TL destek sağlandı

Dönmez: Enerji verimliliğine on yılda 25 milyon TL destek sağlandı

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, 2009 yılından bu yana 229 projeye 25 milyon TL destek verdiklerini ve yılda 89 milyon TL’lik enerji verimliliği sağlandığını söyledi. 

Dönmez: Enerji verimliliğine on yılda 25 milyon TL destek sağlandı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, 2009 yılından bu yana 229 projeye 25 milyon TL destek verdiklerini ve yılda 89 milyon TL’lik enerji verimliliği sağlandığını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Verimliliği Derneği ve Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen “OSBÜK 7. OSB Enerji Zirvesi”nde konuştu. Dönmez konuşmasında, 2009 yılından bugüne Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) kapsamında 229 projeye toplam 25 milyon TL destek ödemesi yapıldığını belirtti. 

VAP ile her zaman sanayicilerin arkasında olacaklarını ifade eden Dönmez, VAP desteklerinden elektrik üretim faaliyeti gösteren lisans sahibi tüzel kişiler dışındaki yıllık toplam enerji tüketimleri 500 TEP ve üzeri endüstriyel işletmelerin yararlanabileceklerini söyledi.

VAP desteklerinin KDV hariç toplam bedeli en fazla beş milyon Türk Lirası olan projeleri kapsadığını da anlatan Bakan Fatih Dönmez "Destek ödemesi olarak proje bedelinin yüzde 30’u hibe şeklinde veriliyor. Desteklenen projelerin toplam yatırım tutarı 103,5 milyon TL olarak gerçekleşti. Toplamda yıllık 89 milyon TL tasarruf sağladık. 2009 yılından bu güne kadar toplam 493 bin TEP birincil enerji tasarrufu sağladık. Yapılan çalışmalarla 598 milyon metreküp doğalgaz ithalatının önüne geçtik. Kısacası kamu olarak sağladığımız 1 birim verimlilik desteğine karşılık 3,5 birim tasarruf elde ettik” diye, konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler