1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Saros FSRU devreye girdi 

Dönmez: Saros FSRU devreye girdi 

Türkiye, 3'üncü FSRU terminalini Saros Körfezi'nde devreye aldı. Böylece Türkiye'nin günlük gazlaştırma kapasitesi 150 milyon metreküp seviyesini geçecek. 

Dönmez: Saros FSRU devreye girdi 

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin 3'üncü Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) olarak kullanılan geminin Saros FSRU Terminali'nde hizmet vermeye başladığını açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez özel bir tv kanalına yaptığı açıklamada, Saros’a Türkiye’nin 3. FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) gemisinin geldiğini ve çalışmaya başladığını belirterek,  “Ama deprem ve diğer yoğunluklardan dolayı gidip resmi açılışını yapamadık. Bu terminal üzerinden komşu ülkelere, Balkan ülkelerine, Güneydoğu Avrupa ülkelerine de gaz sevkiyatı imkânını da kazanmış oluyoruz” dedi. 

Türkiye'ye deniz yoluyla getirilen, sıvılaştırılmış doğal gazın iletim sistemine gazlaştırılarak verilmesini sağlayacak gemi, BOTAŞ’ın Saros FSRU Terminali'nde hizmet vermeye başladı. Toplam 180 bin metreküp LNG depolama kapasitesine sahip geminin günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesi bulunuyor. 

İzmir'de Etki Liman İşletmeleri tarafından işletilen ilk FSRU terminali 2017’de devreye alındı ve günde 28 milyon metreküp gaz verme kapasitesine sahip. İkinci FSRU terminali Ertuğrul Gazi de Hatay Dörtyol’da 2018'den bu yana hizmet veriyor. Gemi 170 bin metreküp LNG depolama ve günlük 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesine sahip. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler