1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. DSİ Balıkesir’de 7 MW’lık Yahyaköy HES kuracak

DSİ Balıkesir’de 7 MW’lık Yahyaköy HES kuracak

Enerji Günlüğü - DSİ, Balıkesir İli Susurluk İlçesi sınırları içerisinde 6,75 MW kurulu güce sahip Yahyaköy Hidroelektrik Enerji Santrali kuracak.Devlet...

DSİ Balıkesir’de 7 MW’lık Yahyaköy HES kuracak

Enerji Günlüğü - DSİ, Balıkesir İli Susurluk İlçesi sınırları içerisinde 6,75 MW kurulu güce sahip Yahyaköy Hidroelektrik Enerji Santrali kuracak.

Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Balıkesir İli Susurluk İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve mevcut durumda çökmüş durumda olup görev yapamayacak durumdaki regülatörün yeniden inşa edilerek, toplam 4 314 ha (net 3 883 ha) arazi sulanacak ve regülatör topuğuna HES yapılacak. Toplam kurulu gücü 6,75 MW olan Yahyaköy HES ile yılda 1,28 GWh’ı güvenilir olmak üzere toplam 16,09 GWh enerji üretilebilecek. Yahyaköy HES ile üretilecek olan enerji 34,5 kV’luk enerji nakil hatları ile 970 metre uzunluktaki Susurluk-II hattına bağlandı.

Yahyaköy Regülatörü ve HES tesisi inşaatının 36 ay içinde tamamlanması ve ekonomik ömrünün de 50 yıl olması öngörülüyor.

97 631 050 Lira değerindeki proje “Bursa Karacabey Yahyaköy Regülatörü ve Sulaması Revize Planlama Raporu Yapımı İşi” kapsamında gerçekleştirilecek. Bu çerçevede Balıkesir İli Susurluk İlçesi Yahyaköy, Ümiteli, Göbel ve Beyköy Mahalleleri, Bursa İli Kemalpaşa İlçesi Taşköprü, Adaköy, Çeltikli, Yumurcaklı ve Durumtay Mahalleleri ile Bursa İli Karacabey İlçesi Gönü ve Yolağzı Mahallelerine ait yetersiz olarak sulanan arazilerin düzenli ve yeterli sulanmasına yönelik olarak, bugünkü durumda çökmüş ve görev yapamayacak durumdaki regülatörün yeniden inşa edilmesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler