1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dünyanın en büyük LNG terminali teste başladı

Dünyanın en büyük LNG terminali teste başladı

Hong Kong’un doğal gaz elektrik üretim kapasitesini arttıracak olan Dünyanın en büyük LNG terminali deneme hizmetine başladı. 

Dünyanın en büyük LNG terminali teste başladı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük LNG terminali Pazar günü Güney Çin Denizi kıyısındaki Çin'in özel idari bölgesi olan Hong Kong sularında teste başladı.

Çin'e ait bir metropolitan alan ve özel idari bölge olan Hong Kong sularında inşa edilen dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali dün deneme hizmetine girdi. Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC) tarafından yapılan duyuruda, dünyanın en büyük LNG terminalinin deneme amaçlı hizmete girdiği, terminalde ilk kez geminin malzemeleri boşaltması ve boru hattının hizmete açılmasının gerçekleştirildiği bildirildi.

HONG KONG’UN TEMİZ ELEKTRİK ÜRETİMİ ARTACAK

Duyuruya göre, doğal gaz projesinin resmen hizmete girmesinden sonra, Hong Kong’un doğal gaza dayalı elektrik üretim oranının önemli ölçüde artması bekleniyor ve bu Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi’nde enerji yapısının optimize edilmesi için büyük önem taşıyor.

PROJE İLE İKİ SANTRALE GAZ AKTARILACAK

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Hong Kong’da inşa edilmekte olan doğal gaz projesi, Hong Kong Özel İdari Bölgesi için en büyük deniz üzerinde enerji altyapı tesisi projesi olarak, bir LNG terminali, çift yataklı bir iskele ve iki deniz altı boru hattından oluşuyor. Sıvılaştırılmış doğal gazın iskeleye gönderildikten sonra, deniz altı boru hatlarıyla Hong Kong’daki iki büyük ölçekli santrale aktarılması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler