1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. EBRD Enerjisa’ya 110 milyon dolar kredi verdi

EBRD Enerjisa’ya 110 milyon dolar kredi verdi

Enerjisa Enerji, elektrikli araçların şarj altyapısını yaygınlaştırmak amacıyla EBDR’den 110 milyon dolarlık kredi aldı.

EBRD Enerjisa’ya 110 milyon dolar kredi verdi

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Enerjisa Enerji’ye elektrikli araç ve şarj ağı için 110 milyon dolar kredi verdiğini bildirdi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'deki elektrikli araçlar için şarj altyapısının yaygınlaştırılmasını içeren kapsamlı bir yatırım paketini finanse etmek üzere Enerjisa Enerji AŞ'ye [ENJSA] 110 milyon dolarlık kredi sağladı. Enerjisa, bu krediden elde edeceği finansman ile düzenleyici kurum tarafından onaylanan yatırım harcaması programı kapsamında elektrik dağıtım şebekesini ekipman ve akıllı şebeke uygulamalarıyla modernize etmeyi ve elektrikli araçlar için şarj altyapısını yaygınlaştırmayı planlıyor.

Yeşil bir gelecek hedefi için en önemli stratejinin enerji sektörünü dönüştürmek olduğunu belirten EBRD Sürdürülebilir Altyapı Yönetici Direktörü Nandita Parshad, Enerjisa gibi sektörde önemli rol oynayan bir şirketin dağıtım ağını güçlendirmek ve ülkedeki elektrikli araç şarj ağını genişletmek için yapacağı yatırımları desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Bu yatırımlar Enerjisa’nın dayanıklılığını artırmanın yanı sıra daha yeşil bir enerji sektörünün oluşmasında katkıda bulunacak ve Türkiye’yi net sıfır hedefini destekleyecek” dedi.

“2030’DA ELEKTRİKLİ ARAÇ PARKI 2 MİLYONA ULAŞACAK”

Dünya çağında önümüzdeki 5 yılda yenilenebilir enerji kapasitesinin son 20 yıldaki artışa denk olacağını, Türkiye’de ise önümüzdeki 5 yılda bu dönüşümde yüzde 65'lik artış sağlanacağının öngörüldüğünü söyleyen Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Murat Pınar, “Öte yandan, elektrikli araç piyasasında dünyadaki trende benzer şekilde, 2030’da Türkiye'nin elektrikli araç parkının en az 2 milyon adete ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu hızlı dönüşüme öncülük ederken, sürdürülebilir, verimli ve teknolojiyi önceliklendiren yatırımların hızla hayata geçirilmesi çok büyük bir öneme sahip” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler