1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ebru Özdemir UNECE Danışma Kurulu’na Seçildi

Ebru Özdemir UNECE Danışma Kurulu’na Seçildi

Enerji Günlüğü - Ebru Özdemir, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi (UNECE) Bünyesindeki Danışma Kurulu’na Seçildi.Birleşmiş Milletler Avrupa...

Ebru Özdemir UNECE Danışma Kurulu’na Seçildi

Enerji Günlüğü - Ebru Özdemir, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi (UNECE) Bünyesindeki Danışma Kurulu’na Seçildi.

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi bünyesindeki Uluslararası Kamu Özel İşbirliği Projelerinde En İyi Uygulamalar Merkezi’nde oluşturulan Danışma Kurulu’na (Business Advisory Board) Türkiye’den Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir seçildi. Danışma Kurulu’nun üyeleri, kamu-özel işbirliği projelerinin ulusal ve uluslararası alanda hayata geçirilmesinde önemli katkıları bulunan özel sektör temsilcilerinden oluşuyor. Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, kamu-özel işbirliği projelerindeki önemli tecrübelerine istinaden kurulda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan tek isim oldu.

Ebru Özdemir, Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil etmekten dolayı büyük onur duyduğunu belirtti. Özdemir, “Danışma Kurulu sayesinde birçok ülkeden önemli firmaların temsilcileriyle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kamu-özel işbirliği projelerinde uluslararası standartların geliştirilmesine yönelik oluşturulan kurulda ülkemizde gerçekleştirilen başarılı kamu-özel işbirliği projelerini de tanıtmayı hedefliyorum. Ülkemizde çok önemli ve başarılı enerji, havalimanı, liman ve karayolları projeleri kamu ve özel sektör işbirliği ile hayata geçirildi. Kurulun, Türkiye’de ve dünyada bu tür başarılı örneklerin artırılmasında da önemli katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

DANIŞMA KURULU, KAMU-ÖZEL İŞBİRLİĞİNİ DESTEKLİYOR

Özel sektörün, hükümetlerin örnek uygulamaları ve en iyi projeleri hayata geçirmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Danışma Kurulu, kamu-özel işbirliği projelerinin yaygınlaştırılmasına büyük önem veriyor. Üyelerinin görev süreleri iki yıl olan Danışma Kurulu, kamu-özel işbirliği projelerine ilişkin en iyi uluslararası uygulamaların ve standartların geliştirilmesini hedefliyor. Kurul aynı zamanda bu uygulamalar ile standartların, ülkelerde başarılı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.Kurul, kamu-özel işbirliği projeleri ile sağlıklı finansal getiri sağlanmasının ötesinde yaratılması gereken sosyo ekonomik katkının da altını çiziyor.

İLK TOPLANTISINI CENEVRE’DE GERÇEKLEŞTİRDİ

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi’ne bağlı Uluslararası Kamu Özel İşbirliği Projelerinde En İyi Uygulamalar Merkezi Danışma Kurulu, ilk toplantısını 13 Şubat 2014 tarihinde Cenevre’de gerçekleştirdi. 2014 yılında danışmanlık sağlanabilecek ülke ve sektör alternatiflerinin tartışıldığı toplantıda, kurul üyelerinin görev dağılımları hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık şirketlerinden KPMG’nin Global Altyapıdan Sorumlu Başkanı James Stewart’ın başkanlığını yürüttüğü Danışma Kurulu’nda Deloitte, Deutsche Bank, Iberdrola, Mitsui, Philips Healthcare, Rushydro, Skanska, Societe Generale, Veolia, Vinci gibi dünyanın birçok ülkesindeki önemli şirketlerin temsilcileri yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler