1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ediger`e Üstün Hizmet Ödülü

Ediger`e Üstün Hizmet Ödülü

Enerji Günlüğü - Prof. Dr. Volkan Ediger'e, Amerikan Petrol Jeologları Derneği tarafından Üstün Hizmet Ödülü (Certificate of Merit) verildi.Kadir Has...

Ediger`e Üstün Hizmet Ödülü

Enerji Günlüğü - Prof. Dr. Volkan Ediger'e, Amerikan Petrol Jeologları Derneği tarafından Üstün Hizmet Ödülü (Certificate of Merit) verildi.

Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü Prof.Dr. Volkan Ş. Ediger, Amerikan Petrol Jeologları Derneği Başkanı John Hogg tarafından imzalanan belgeyle “Certificate of Merit” ile ödüllendirildi. Her yıl sınırlı sayıda verilen “Üstün Hizmet Ödülü” derneğin en prestijli ödülleri arasında sayılıyor.

Petrol ve enerjiyle ilgili dünyanın en büyük ve en güçlü kuruluşlarından biri olan AAPG (American Association of Petroleum Geologists), 1917’den beri faaliyetlerini sürdürüyor. Günümüzde üye sayısı 35 bin’e ulaşan sivil toplum kuruluşu, dünyanın en büyük şirketleri arasında olan ulusal ve uluslararası dev petrol şirketleri tarafından destekleniyor.

Bu ödül Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger’e 14-17 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen ve kısaca AAPG 2014 ICE olarak adlandırılan uluslararası konferans nedeniyle verildi. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu önemli petrol ve enerji konferansı, Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger’in başkanlığında, 13’ü yabancı ülkelerden, 24’ü Türkiye’de faaliyet gösteren çeşitli şirketlerden ve üniversitelerden katılımcılardan oluşan toplam 37 kişilik bir komite tarafından gerçekleştirildi.

Konferansa, AAPG tarihinde rekor bir sayı olan 800’den fazla bilimsel/teknik bildiri başvurusu yapılmış, bunların içinden 300 tanesi özenle seçilerek 60 oturumda sunuldu. Ayrıca, 67 uzman 10 farklı özel oturumda görüşlerini katılımcılarla paylaştı, ilave olarak dört tane jeolojik gezi yapıldı.

Enerji camiasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Ediger, uzun yıllar petrol endüstrisinde görev yaptıktan sonra, 1998 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ilk kez oluşturulan Enerji Danışmanlığı görevine atanarak, 12 yıl süreyle üç cumhurbaşkanıyla çalışma fırsatını elde etti.

2010 yılından itibaren akademik faaliyetlerini yoğunlaştıran Prof. Dr. Ediger halen Kadir Has Üniversitesi’nde Strateji Geliştirme ve Araştırma Koordinatörlüğü (STRAR), Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve bu yıl içinde kurulan Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörlüğü (CESD) görevlerini sürdürüyor.

Ediger’in yürüttüğü ve Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından desteklenen proje kısa süre önce tamamlandı ve “TKİ ve Kömürün Tarihçesi ile Türkiye Kömür Stratejileri” kitap iki baskı halinde yayınlandı.

Birçok saygın ödülün sahibi olan Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından 2000’de Takdirname, 2001 ve 2005’te Teşekkürname ile ödüllendirildi. 2006’da ODTÜ Yılın Tez Danışmanı Ödülü’ne ve Osmanlı’da Neft ve Petrol adlı eseri ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülü’ne, 2007’de ise Türkiye Petrol Jeologları Derneği’nce ilk kez verilmeye başlanan Cevat Eyüp Taşman Ödülü’ne layık görülen Ediger, çeşitli uluslararası başarı listelerinde de yer aldı. Prof. Dr. Ediger, son olarak 2013’te POWER-GEN tarafından “Günümüzde Avrupa’da Enerjide En Etkili 10 İsim” arasında gösterildi.

...

Önceki ve Sonraki Haberler