1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EkoRE: Faiz desteğinden tamamen kendi talebimizle feragat ettik

EkoRE: Faiz desteğinden tamamen kendi talebimizle feragat ettik

EkoRE Niğde güneş paneli fabrikası için alacağı faiz desteğinden kendi talebiyle feragat ettiğini açıkladı.

EkoRE: Faiz desteğinden tamamen kendi talebimizle feragat ettik

Enerji Günlüğü - EkoRE Niğde güneş paneli fabrikası için alacağı faiz desteğinden kendi talebiyle feragat ettiğini açıkladı.

Eko Temiz Enerji A.Ş. (EkoRE), 2090 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca yapılan değişiklik ile, Niğde Bor OSB’de kuracağı entegre güneş paneli (PV) üretim tesisine verilen on yıllık faiz desteğinin üst sınırının 350 milyon TL’den 200 milyon TL’ye düşürülmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, proje için görüştükleri uluslararası yatırımcıların dahil olmasıyla çok daha az bir borçlanmayla projemizi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden EkoRE, bu sebeple kullanma ihtiyacının olmayacağı banka kredisi faiz desteğinden tamamen kendi talebi ile feragat ettiklerini belirtti. 

“Üretim tesisimizin finansal sürdürülebilirliğini sağlayabilmek, paydaşlarımıza azami karlılık oranlarıyla fayda sağlamak için aldığımız nihai karar, borçlanma oranlarının mümkün olan en asgari düzeyde tutulmasını gerektirmektedir” denilen açıklamada, firma olarak ülke gerçeklerinin farkında ve hassasiyetinde olup yenilenebilir enerji sektöründe yarının temellerini inşa etmek için ellerinden gelen gayreti ve kararlılığı gösterme iradesini ortaya koydukları da belirtildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler