1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik tesisi projelerinde sunulması gereken evrak sayısı azaldı

Elektrik tesisi projelerinde sunulması gereken evrak sayısı azaldı

Elektrik tesisi proje dosyalarında tesis sahibi veya yetkilisiyle ilgili sunulması gereken evrakın sayısı azaltıldı.

Elektrik tesisi projelerinde sunulması gereken evrak sayısı azaldı

Enerji Günlüğü - Elektrik tesisi proje dosyalarında tesis sahibi veya yetkilisiyle ilgili olarak sunulması gereken belgelerin sayısı azaldı. Tesis yeri uygunluk belgesi ve imar mevzuatına uygunluk belgesi, yeterli olacak.

Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yeni düzenleme; rüzgar enerjisi santralleri, hidroelektrik santralleri, güneş enerjisi santralleri, jeotermal santraller, biyokütle enerjisi santralleri ve termik santraller gibi elektrik tesislerine ilişkin proje dosyalarında yer alması gereken tesis sahibi ve/veya yetkili temsilcisiyle ilgili belgelerde değişiklik yaptı. 

Buna göre bundan böyle proje dosyalarında aşağıdaki belgelerin sunulması gerekecek. 

  • İmar planı yapmaya yetkili idare(ler)den alınmış, tesisin kurulacağı alanın imar mevzuatına uygun olduğuna dair yazı.
  • Tesis yerine ilişkin imar işlemlerinin devam ettiğini ancak sonuçlandırılamadığını belirten bir yazının imar planı yapmaya yetkili idare(ler)den alınması durumunda, tesis kabulüne kadar Tesis Yeri Uygunluk Belgesi. 
  • MES’ler (Manufacturing Execution System) için lisansında belirtilen tüm bağlantı noktaları için ilgili kurumdan alınmış Tesis Yeri Uygunluk Belgesi.
Önceki ve Sonraki Haberler