1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elektrikli Rolls-Royce uçağı havalanmak için gün sayıyor

Elektrikli Rolls-Royce uçağı havalanmak için gün sayıyor

Rolls-Royce tarafından geliştirilen yüzde 100 elektrikli uçak Spirit of Innovation ilk uçuşunu önümüzdeki haftalarda yapmaya hazırlanıyor.

Elektrikli Rolls-Royce uçağı havalanmak için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Rolls-Royce tarafından geliştirilen yüzde 100 elektrikli uçak Spirit of Innovation ilk uçuşunu önümüzdeki haftalarda yapmaya hazırlanıyor.

Rolls-Royce, dünyanın en hızlı yüzde 100 elektrikli uçağı unvanını kazandırma hedefiyle geliştirdiği "Spirit of Innovation" uçağının taksisini başarıyla tamamladı. Dünya hız rekorunu kırmak için yola çıkan uçak ilk kez, 500 beygir elektrikli güç aktarma grubundan aldığı ivme ile pist boyunca hareket etti. "Spirit of Innovation" uçağı ayrıca yeni nesil kentsel hava hareketliliği konseptlerine olanak sağlamak için geliştirildi ve ileri enerji depolama teknolojisiyle yoluna devam ediyor.

İLK UÇUŞ YAKIN, HEDEF HIZ REKORU

İlk uçuşu bahar aylarında yapılması planlanan Spirit of Innovation uçağının taksi yapması, gerçek uçuş testinden önce tahrik sistemi entegrasyonu için kritik bir test. Tam güçte elektrikli güç aktarım grubu ve gelişmiş batarya sistemi kombinasyonunun uçağa 300 mil/saatten fazla güç sağlaması hedefleniyor. Spirit of Innovation uçağı elektrikli uçuşta yeni bir dünya hız rekoru kıracak.

SIFIR KARBON HEDEFİNİN PARÇASI

Birleşik Krallık İşletme Bakanı Paul Scully, Rolls-Royce Spirit of Innovation uçağının dünyanın en hızlı elektrikli uçağı olma özelliğini taşıyacağını söyledi. Spirit of Innovation’ı, havacılık endüstrisi ile Birleşik Krallık hükümeti arasındaki yakın iş birliğinin bir yansıması olarak değerlendiren Scully, “Birleşik Krallık olarak, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefimizi elde etmeye kararlıyız. Araştırma ve geliştirme için sağladığımız bağışlarla, havacılık sektöründeki bu iddialı hedefi destekliyoruz” dedi.

GELİŞMİŞ BATARYA VE TAHRİK SİSTEMİ

Rolls-Royce Elektrikli Sistemler Direktörü Rob Watson ise 2050 yılına kadar net sıfır karbonu hedeflediklerini hatırlatarak “Spirit of Innovation uçağı elektrik teknolojisi açısından çığır açan gelişmiş bir batarya ve tahrik sisteminden aldığı gücü kullanarak ilk kez hareket etti. Bu tahrik sistemi ve geliştirilen diğer projeler, Rolls-Royce'u Kentsel Hava Hareketliliği pazarına güç sistemleri sunan bir teknoloji lideri olarak konumlandırmamıza yardımcı olacak” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler