1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Bir-Sen: 4C’den geçen 4B’liye peşin maaş verilsin

Enerji Bir-Sen: 4C’den geçen 4B’liye peşin maaş verilsin

Enerji Günlüğü - Enerji Bir-Sen, 4C'den 4B kapsamına alınan kamu personelinin, mevcut 4B’li personelden farklı şekilde istihdam edilmesine karşı...

Enerji Bir-Sen: 4C’den geçen 4B’liye peşin maaş verilsin

Enerji Günlüğü - Enerji Bir-Sen, 4C'den 4B kapsamına alınan kamu personelinin, mevcut 4B’li personelden farklı şekilde istihdam edilmesine karşı çıktı ve yürütmenin durdurulmasını istedi. 

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Enerji Bir-Sen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 17. Maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılan değişiklik ile 4C’lilerin 4B’ye geçirilmesindeki bazı hükümlerin Anayasa’nın eşitlik, hakkaniyet ve hukuk devleti ilkelerine aykırı olduğunu öne sürdü. Sendika bu gerekçeyle, söz konusu işlemlerle ilgili yürütmenin durdurulması talebinde bulundu. 

Sendika'dan yapılan açıklamada, yapılan değişikliklerin 21 bin 4C personelini etkilediği ve kararnamenin yüzdelik zam ile sınırlı kaldığı ifade edildi. Mevcut 4B personeli maaşlarını peşin alırken 4C’den geçiş yapanların işçiler gibi maaş yerine ücret almaya devam edeceğini hatırlatan Enerji Bir-Sen, geçiş yapan personelin mezuniyet branşına bakılmadan ve hiçbir mesleki ayrım gözetilmeden “İdari Büro Görevlisi” veya “İdari Destek Görevlisi” olarak istihdam edileceğini dile getirdi.  Eğitim Bir-Sen'in konuya ilişkin açıklamasında, “Mevcut 4/B personeli her ay en az 670 Lira ek ödeme alırken, geçiş yapan personel 206 Lira ek ödeme alabilecektir. Neye istinaden belirlendiği meçhul olan yüzde 20’lik ek ödeme oranı aradaki makası iyice açacaktır” denildi. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler