1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjide dijital çözüm için ufuk turu 

Enerjide dijital çözüm için ufuk turu 

Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) ve Eurelectric Türkiye 5. İnovasyon ve Dijitalleşme Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Enerjide Dijital Dönüşüm Panelleri’nin (EDD) beşincisi, 23-24-25 Aralık 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Enerjide dijital çözüm için ufuk turu 

tesab-edd-etkinlikleri-2025-1.jpegEnerji Günlüğü - Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) 2021 yılından bu yana düzenlediği enerjide dijital dönüşüm konulu etkinlikleri devam ediyor. 

TESAB bünyesinde faaliyet gösteren Eurelectric Türkiye İnovasyon ve Dijitalleşme Çalışma Grubu tarafından 2021 yılından bu yana çevrimiçi olarak düzenlenen Enerjide Dijital Dönüşüm Panelleri’nin (EDD) beşincisi 23–24–25 Aralık 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Etkinliklerin açılış bölümlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü Zafer Benli ve Eurelectric Başkanı Marcus Rauramo konuşacak. 

TESAB/CIGRE Genel Sekreteri Ayten Sümer, EDD panellerinin enerji sektöründe üretim, iletim, dağıtım, piyasa yapıları, düzenleyici kurumlar, kamu otoriteleri ile sektöre ürün ve hizmet sunan kurutesab-edd-etkinlikleri-2025-2.jpegluşların temsilcilerini bir araya getireceğini belirtti. Sümer, sektörün dijital dönüşüm gündeminin ele alındığı önemli bir platform olarak nitelendirdiği EDD2025’de, Enerjide Yapay Zekâ, Enerjide Siber Dayanıklılık, Şebeke Esnekliği başlıklarının ele alınacağını kaydetti.

Çevrimiçi EDD etkinlikleri 23–24–25 Aralık 2025 tarihlerinde her gün saat 10:00’dan itibaren yaklaşık iki saatlik üç ayrı çevrimiçi oturum şeklinde gerçekleşecek. Programda kilit konuşmacılar, sektörün önde gelen profesyonellerinin video mesajları ve panel oturumları yer alacak. 

Katılımın ücretsiz olduğu EDD panellerini izlemek için ŞU ADRESTEN KAYIT YAPTIRMAK gerekiyor.  

Katılım için çevrimiçi etkinliğin bağlantısı, kayıt sırasında belirtilecek e-posta adreslerine etkinlik öncesinde iletilecek. tesab-edd-etkinlikleri-2025-2-001.jpeg