1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa'nın hedefi 2032'de karbon nötr, 2045'te NET SIFIR olmak

Enerjisa'nın hedefi 2032'de karbon nötr, 2045'te NET SIFIR olmak

Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, yenilenebilir enerjide yatırım yapmanın stratejik öncelikleri olduğunu belirterek, 2045 yılında NET SIFIR bir şirket haline geleceklerini söyledi.

Enerjisa'nın hedefi 2032'de karbon nötr, 2045'te NET SIFIR olmak

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, yenilenebilir enerjide yatırım yapmanın stratejik öncelikleri olduğunu belirterek “Önümüzdeki beş yılda sadece yenilenebilir enerjiye yatırım yaparak üretim kapasitemizi 5.000 megavata çıkartacağız. Böylelikle yenilenebilir enerji payımızı yüzde 60’a yükseltmeyi hedefliyoruz. İnsan kaynağının gelişimi, sürdürülebilirlik, hidrojen üretimi ve teknoloji gibi alanlarda da lider konumumuzu sürdürerek ve sektöre, memlekete hizmet veren bir şirket olma gayesiyle ilerletiyoruz” dedi. 

BÖLGE VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI  

Erciyes RES’in 70 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiklerini belirten İhsan Bayçöl, “Erciyes RES ile toplam kurulu gücümüz 3.672 MW’a erişti. Türkiye’nin en büyük rotor çapına sahip 12 adet Nordex N163 türbinle hizmet verecek santralimiz hem verimlilik ve çevre dostu üretim hem de bölge ve ülke ekonomisine katkı yönünden önemli bir rol üstlenecek. 

ÜÇ YILDA 150 MW’LİK HİBRİT GES

İhsan Bayçöl, gelecek üç yılda en az 150 MW hibrit güneş santrali yatırımı yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Bayçöl, hibrit GES yatırımlarını Balıkesir, Bandırma, Tufanbeyli ve Erciyes Santrallerinde hayata geçirmeye başladıklarını kaydeden Bayçöl, “2032’de ‘karbon nötr’, 2045’te ise ‘net sıfır’ olma hedefiyle yenilenebilir enerji yatırımlarına ve sürdürülebilirlik hedeflerimize yönelik projelere devam edeceğiz. Yeni yatırımlarımızı hep daha iyi bir geleceği ve çocuklarımızı düşünerek yapıyoruz” diye konuştu.  

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / KAYSERİ 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler