1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Ayvalık’ta güneş sistemleri ve şarj istasyonu kurdu

Enerjisa Ayvalık’ta güneş sistemleri ve şarj istasyonu kurdu

Enerjisa, SENTRUM projesiyle Ayvalık Küçükköy’e güneş enerjisi sistemi, ısı pompası ve elektrikli araç şarj istasyonu kurdu.

Enerjisa Ayvalık’ta güneş sistemleri ve şarj istasyonu kurdu

Enerji Günlüğü - Enerjisa, sürdürülebilir turizmi teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği SENTRUM projesi kapsamında Ayvalık’a güneş enerjisi sistemi, ısı pompası ve elektrikli araç şarj istasyonu kurdu.

Enerjisa Enerji, yerel ekonomik kalkınmayı desteklemek ve sürdürülebilir turizmi teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen Sürdürülebilir Enerji Temelli Uygulama Merkezi (SENTRUM) projesiyle Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Küçükköy köyünde güneş enerjisi sistemi, ısı pompası ve elektrikli araç şarj istasyonu kurdu.

Enerjisa Enerji’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM) Projesi’nin 18 aylık çalışmaları tamamlandı. SENTRUM kapsamında işletmelere enerji verimli aydınlatma ve beyaz eşya desteği verildi, kamu binalarına güneş enerjisi santrali kuruldu. Ayrıca Küçükköy’e çoğunluk hissesi Enerjisa'da bulunan Eşarj’ın elektrikli araç şarj alt yapısı kuruldu.

TÜRKİYE’NİN İLK NET SIFIR ENERJİLİ İLKOKULU

Enerjisa CEO’su Murat Pınar, bölgede SENTRUM projesi kapsamında yürütülen İşimin Enerjisi uygulamalarıyla ilgili “SENTRUM projemizi de toplum için etki odaklı yaklaşımımızın bir ürünü olarak ortaya koyuyoruz. Bu noktada SENTRUM ile İşimin Enerjisi’ni ise bütüncül bir anlayışla bir araya getiriyor entegre çözümler sunuyoruz” dedi.

Uygulamalarla ilgili bilgi veren Murat Pınar, “Ayvalık Küçükköy’deki Necmi Komili İlk ve Orta Okulu’nda güneş enerjisi sistemi, ısı pompası ile enerji verimliliği uygulamaları hayata geçirildi. Bu çalışmalarla Necmi Komili İlk ve Orta Okulu Türkiye’de ilk “Net Sıfır Enerjili Bina”lar arasında yerini aldı. Küçükköy Kültür Merkezi’nde güneş enerjisi santrali kurulurken Küçükköy Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı önünde 180KW kurulu güçle yüksek hızlı (DC) şarj özelliğine sahip 2 soketli şarj istasyonu kuruldu” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler