1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enervis: Türkiye 8 milyar Euro enerji tasarrufu potansiyeline sahip

Enervis: Türkiye 8 milyar Euro enerji tasarrufu potansiyeline sahip

Enerji Günlüğü - Enerji verimliliği şirketlerinden Enervis,Türkiye’nin toplam enerji tasarrufu potansiyelinin yaklaşık 8 milyar Euro olduğunu açıkladı.Enerji...

Enervis: Türkiye 8 milyar Euro enerji tasarrufu potansiyeline sahip

Enerji Günlüğü - Enerji verimliliği şirketlerinden Enervis,Türkiye’nin toplam enerji tasarrufu potansiyelinin yaklaşık 8 milyar Euro olduğunu açıkladı.

Enerji Verimli Ekonomi Avrupa Konseyi’nin (eceee) organize ettiği, “Endüstriyel Verimlilik 2016” konferansına katılan EWE Turkey Holding’in enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren iştirak firması Enervis'in İş Geliştirme Yöneticisi Yunus Emre İnciroğlu, Türkiye’nin toplam enerji tasarrufu potansiyelinin yaklaşık 8 milyar Euro olduğunu söyledi.

Enervis’in bir tekstil firmasıyla yaptığı “Basınçlı Hava Hatta Revizyonu” projesi hakkında da bilgiler veren İnciroğlu, bu projeyle yıllık 360.000 TL enerji tasarrufu sağladıklarını ve 2500 ağaca eşdeğer karbondioksit salımını engellediklerini belirtti.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE ALTIN FIRSATLAR

Bursa ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgelerinde EnerVay Plus ile gerçekleştirilen enerji verimliliği etüt projelerinde, toplamda 33 sanayi kuruluşunda yapılan çalışmalarla 187 altın fırsatın tespit edildiğine vurgu yapan Emre İnciroğlu, “Bu projelerin hayata geçirilmesi durumunda yıllık yaklaşık tasarruf potansiyeli 11,5 milyon TL. Gerçekleştirilen etüt çalışmalarının içerisinden EnerVay modeliyle yapılan enerji verimliliği uygulamalarının ortalama geri dönüşü 1 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşerek, ne kadar faydalı ve karlı yatırımlar olduklarını gösterdi. Enervis olarak, bu yatırımları anahtar teslim uygularken finansman desteği ve sistem enerji performans garantisini de ortaya koyarak, sektörün güvenilir ve güçlü bir oyuncusu olduğumuzu bir kez daha kanıtlamış olduk.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler