1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK 10 akaryakıtçıdan yazılı savunma istedi

EPDK 10 akaryakıtçıdan yazılı savunma istedi

Enerji Günlüğü -  Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle istenilen yazılı savunmayı yapmayan bir şirkete...

EPDK 10 akaryakıtçıdan yazılı savunma istedi

Enerji Günlüğü -  Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle istenilen yazılı savunmayı yapmayan bir şirkete 67.962.-TL para cezası verilirken 10 şirketten de yazılı savunma istendi.

EPDK kararlarına göre, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununa aykırı faaliyet gösteren ve istenen yazılı savunmayı yapmayan  Anayurt Petrol ve Ürünleri İnş. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne 67.962.-TL para cezası verildi.

Ayrıca EPDK, 10 akaryakıt şirketinden de Petrol Piyasası Kanununa aykırı faaliyet göstermesi ( Dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal etmesi, lisans almaksızın akaryakıt dağıtım faaliyeti yapması,  ilan edilenden daha yüksek fiyattan akaryakıt satışı yapması) sebeplerinden ötürü yazılı savunma istedi.

Yazılı savunması istenen Can-Pet Petrol Ürünleri Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti, Resul KAYA'nın akaryakıt istasyonu, Güleç Petrol Ticaret Nakliyat İnş. Paz. Ltd. Şti,  faaliyet gösteren Muzaffer SUCU, Marmara Petrolleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mespet Akaryakıt Nakliye Gıda İnşaat İletişim San. ve Tic. Ltd. Şti, Boyner Akaryakıt Petrol Ürün. Otom. Taş. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti, Önyar Oto. Tic. A.Ş, Rukneddin KILIÇ’a ait akaryakıt istasyonu,  Viyaport Akaryakıt Gıda Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Z Petrol Enerji Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin yazılı savunmalarını 15 gün içinde kuruma göndermeleri gerekiyor.  

 
Önceki ve Sonraki Haberler