1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK 2.2 milyon lira ceza verdi

EPDK 2.2 milyon lira ceza verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, mevzuata aykırı hareket eden akaryakıt firmalarına 2 milyon 255 bin 181 lira idari para cezası verdi.Enerji Piyasası Düzenleme...

EPDK 2.2 milyon lira ceza verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, mevzuata aykırı hareket eden akaryakıt firmalarına 2 milyon 255 bin 181 lira idari para cezası verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Kurul kararlarını Resmi Gazete’den duyurdu.

Buna göre EPDK, Adalet Akaryakıt TaşŸımacılık Isı Sistemleri Ambalaj Petrol Çœrünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi'ne dağŸıtıcı lisansı almadan yakıt ikmal ettiğŸi gerekçesiyle 732 bin 640 lira ceza verdi.

Yine, Alko Petrol Üœrünleri Sanayi Ticaret ve Pazarlama Limited şžirketi'ne İstanbul, Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-İzmir Karayolu, Ekinhisar, Afyonkarahisar Merkez bölgelerindeki beşŸ akaryakıt bayisinde dağŸıtıcısı olmayan Adalet Akaryakıt TaşŸımacılık Isı Sistemleri Ambalaj Petrol Çœrünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi'nden yakıt ikmali yaptığŸı için sırasıyla 163 bin 111 lira, 170 bin lira, 163 bin 111 lira, 170 bin lira ve 366 bin 319 lira olmak üzere toplamda bir milyon 32 bin 541 lira para cezası verildi.

Kurum ayrıca, Goldser Turizm Otelcilik ve Petrol Sanayi Ticaret Aşž'ye 5 bayisi ile biten sözleşŸmelerinin feshedildiğŸini gerekli mevzuat içerisinde bildirmediğŸinden 350 bin, Rode Petrol Kimya Depolama Ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited şžirketi'ne 70 bin lira ve İzmir'de bayilik lisansı olmaksızın işŸ yerinde yakıt ikmali yapan Vedat Bayar'a 70 bin lira ceza kesti.

BİR ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTENDİ

Kurum bunların dışında, Liya Mühendislik Doğalgaz Mekanik Tesisat Klima İnşaat Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nden yazılı savunma istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler