1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK: Akaryakıt alırken fiyata bakın

EPDK: Akaryakıt alırken fiyata bakın

Enerji Günlüğü - EPDK tüm akaryakıt istasyonlarında ürün kalitesinin standart olduğunu belirterek, tüketicilerin fiyatı en uygun istasyonları tercih...

EPDK: Akaryakıt alırken fiyata bakın

Enerji Günlüğü - EPDK tüm akaryakıt istasyonlarında ürün kalitesinin standart olduğunu belirterek, tüketicilerin fiyatı en uygun istasyonları tercih etmesini önerdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bayram tatili öncesi akaryakıt dağıtım şirketlerine birer yazı göndererek, akaryakıt fiyatlarının çok yakından takip edildiğini ve 9 günlük bayram tatili sürecinde tüketici aleyhine gelişecek herhangi bir fiyat hareketine kesinlikle göz yumulmayacağını belirtti. Fiyatlarda değişiklik yaparak hem tüketiciyi mağdur eden hem de rekabeti olumsuz etkileyen şirketlere soruşturma açılacağını ifade eden Başkan Yılmaz “Akaryakıt dağıtım şirketlerinden hem fiyat metodolojimize uygun fiyatlandırma yapmalarını hem de vatandaşımızın bayram sevincine gölge düşürmemek için yüksek kalitede hizmet sunmalarını bekliyoruz” dedi. 

NERESİ UCUZSA ORADAN ALIN

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz lisanslı istasyonlarda satılan akaryakıtlarda kalite açısından hiçbir fark olmadığını belirterek vatandaşlara "İstasyonun tabelasına değil, fiyatlarına bakın" tavsiyesinde bulundu. Yılmaz tüketicilere, hangi lisanslı istasyonda ucuzsa akaryakıtı oradan almaları çağrısı yaptı. 

Yılmaz, lisanslı istasyonlarda diğer istasyonlara göre daha ucuza satılan akaryakıt ürünlerinin de güvenliğinden sorumlu olduklarına vurgu yaparak akaryakıttan dolayı araca zarar gelmesi durumunda tazmin etme güvencesi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler