1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK Başkanı’ndan serbest tüketicilere uyarı

EPDK Başkanı’ndan serbest tüketicilere uyarı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, taşıtlarda LNG kullanımının yaygınlaşacağını, doğalgaz piyasasında tüketici memnuniyetini sağlayan...

EPDK Başkanı’ndan serbest tüketicilere uyarı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, taşıtlarda LNG kullanımının yaygınlaşacağını, doğalgaz piyasasında tüketici memnuniyetini sağlayan oyuncuların ise ödüllendirileceğini söyledi. Yılmaz, serbest elektrik tüketicilerin ikili sözleşme imzalarken dikkatli davranmaları uyarısında bulundu.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Adana’daki Enerji Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’de oynanan bütün oyunlara rağmen enerji piyasaların güçlü ve istikrarlı şekilde gelişmesini sürdürdüğünü söyledi. Bu gelişimde kamu-özel sektör işbirliğinin büyük payı bulunduğunu kaydeden Yılmaz “Bu açıdan, doğalgaz piyasamız örnek bir niteliğe sahip. 76 ilimizde şehir içinde doğalgaz kullanımı söz konusu. Kalan beş ilden Ağrı ve Tunceli için ihale süreci yeniden başladı ve 6 şirket kurumumuza yeterlilik başvurusu yaptı. Boru hatlarının ulaşmadığı bölgelere CNG ve LNG ile doğalgazın ulaşması için gerekli düzenlemeleri yaptık” diye konuştu. 

TAŞITLARDA LNG KULLANIMINA DOĞRU…  

Türkiye’de sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) araç yakıtı olarak kullanımı için düzenleme hazırlıkları bulunduğunu belirten EPDK Başkanı Yılmaz, “Hazırlanan düzenleme taslağını kamuoyu görüşüne açtık” dedi.  

HİZMET KALİTESİNE ÖNEM 

Enerji sektöründe üst düzey hizmet kalitesinin yakalanmasına büyük önem verip, gayret sarfettiklerinin altını çizen EPDK Başkanı Yılmaz doğalgazda tüketiciyi memnun eden şirketleri ödüllendiren, etmeyeni cezalandıran yöntemi devreye sokacaklarını anlattı. Doğalgazda hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini artırma konusunda gerekli adımları atmaya başladıklarını ifade eden Yılmaz “Çünkü tüketicinin memnun olmadığı hiç bir piyasa sağlıklı işlemez ve büyüyemez. Bu konuda elektrik sektöründe yakalanan kaliteyi doğalgaza da taşıma konusunda çalış hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

SERBEST TÜKETİCİLERE UYARI 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 120 TL ve üzerinde fatura ödeyen elektrik abonelerin serbest tüketici statüsünde bulunduğunu hatırlatarak “Halen bu hakkı kullanan tüketici sayısı 1 milyonun üzerinde. Gerçekte 2.5 milyon civarında bu hakkı kullanabilecek bir grup var” dedi. Serbest tüketicilere karşı etik davranılmadığı yönünde birtakım eleştiriler bulunduğunu aktaran EPDK Başkanı Yılmaz şunları söyledi:

“Serbest tüketiciler haklarını ve yükümlülüklerini çok iyi bilmeli. İkili anlaşmalar, özel hukuk hükümlerine tabi olduğundan, biz bunları onaylamıyoruz. Bu yüzden abonelik sözleşmelerini dikkatle okuyarak imzalamaları gerekiyor.”

REKABETÇİ AKARYAKIT PİYASAS I

Bir ülkenin yatırım yapılabilirliğini o ülkenin potansiyeli ve yatırımcıların ilgisinin belirlediğini kaydeden EPDK Başkanı şöyle dedi: “2006 yılında 40 milyar büyüklüğündeki petrol piyasası bugün 120 milyar liralık bir büyüklüğe ulaşmıştır. Akaryakıtta oyuncular değişse de yatırımlar durmuyor. Gerçek olan şu ki Türkiye’ye yatırım yapan yerli ve yabancı asla pişman olmuyor. Çünkü kazanıyor. Biz kurum olarak önümüzdeki dönemde sanayicilerimizin uluslararası alanda rekabet etmesini sağlayacak, rekabetin artırıldığı bir akaryakıt piyasası hedefliyoruz.” 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / ADANA

Önceki ve Sonraki Haberler