1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EPDK Başkanı’ndan vatandaşlara güneşe yatırım yapın çağrısı

EPDK Başkanı’ndan vatandaşlara güneşe yatırım yapın çağrısı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, güneşe yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu belirterek vatandaşlara öncelikle çatılarından başlamak üzere güneş enerjisine yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

EPDK Başkanı’ndan vatandaşlara güneşe yatırım yapın çağrısı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, güneşe yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu belirterek vatandaşlara öncelikle çatılarından başlamak üzere güneş enerjisine yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

EGE İhracatçı Birlikleri ile GENSED Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği işbirliği ile “Geleceğimiz Güneşimiz” başlıklı seminer düzenledi. Seminerde değerlendirmelerde bulunan Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, güneş enerjisi sektöründe yaşanan aksaklıkları gidermek için 7/24 saat hazır olduklarını belirtti. Vatandaşlara da çağrıda bulunan Yılmaz, “Tüm vatandaşlarımıza çağrım; hem kendi ekonomik faydaları hem de elektrik şebekesini daha rahat işletebilmemiz için öncelikle çatılarından başlamak üzere güneş enerjisine yatırım yapmaları. Bu yatırımların faydası devlet için kısa vadede, düşük tüketimli tüketiciler için orta vadede net bir şekilde anlaşılabilecek ve zamanla kar eden bir yatırım sahibi olacaklardır. Hep diyoruz ya, Türkiye’de enerjiye yatırım yapan kaybetmez, daima kazanır!” dedi. 

“GÜNEŞE YATIRIM YAPMANIN TAM ZAMANI”

Güneş enerjisi sektörü için yaptıkları düzenlemeler ile ilgili bilgiler paylaşan Yılmaz, güneş enerjisi yatırımı yapmanın tam zamanı olduğunu belirterek yatırımcıların ellerini çabuk tutmalarını tavsiye etti. Yılmaz, “Bu topraklar bereketli topraklar, enerjisi güçlü topraklar. Tabiri caizse güneş paneli eken, rüzgar türbini diken asla pişman olmaz” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler