1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK davasına bakan hakime 10 yıl hapis

EPDK davasına bakan hakime 10 yıl hapis

Enerji Günlüğü - Akaryakıt firmaları ile EPDK arasındaki 5 davada görevini kötüye kullandığı belirlenen Konya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Kakı'ya...

EPDK davasına bakan hakime 10 yıl hapis

Enerji Günlüğü - Akaryakıt firmaları ile EPDK arasındaki 5 davada görevini kötüye kullandığı belirlenen Konya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Kakı'ya toplam 10 yıl hapis cezası veren Yargıtay 4. Ceza Dairesi kararının temyiz istemini reddetti. Kakı’nın adı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2009 yılında yürüttüğü "Simsar" operasyonunda gündeme gelmişti.

EPDK, lisanssız bayilik faaliyetlerinde bulunan kişilere akaryakıt satışı yaparak, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nu ihlal ettikleri gerekçesiyle, Bölünmez Petrolcülük Anonim Şirketine 49 milyon 247 bin 740 lira idari para cezası vermişti. Bölünmez Petrolcülük anonim şirketi adına Süleyman Bölünmez, EPDK üyeleri Yusuf Günay ve 8 arkadaşı aleyhine haksız fiil nedeniyle tazminat davası açmış ve 49 milyon 297 bin 740 liralık idari para cezasının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması istemiyle de davacı olmuştu. Mahkeme Hakimi Metin Kakı, verdiği kararda şirketin lehine karar vermiş ve daha sonra görevini kötüye kullandığı iddiasıyla dava açılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler