1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK`dan akaryakıtçıya uyarı: Kâr marjına uy!

EPDK`dan akaryakıtçıya uyarı: Kâr marjına uy!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ham petrol 10 dolara yakın ucuzlamasına rağmen akaryakıt fiyatlarında indirime gidilmemesi üzerine...

EPDK`dan akaryakıtçıya uyarı: Kâr marjına uy!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ham petrol 10 dolara yakın ucuzlamasına rağmen akaryakıt fiyatlarında indirime gidilmemesi üzerine dağıtıcı şirketleri kâr marjı sınırına uymaları konusunda uyardı.

Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre bir ara 110 doların üzerine çıkan petrol fiyatları daha sonra 102 dolar seviyesine düşmesine rağmen benzin ve motorinde beklenen indirimin gelmemesi, EPDK'yı harekete geçirdi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt sektörüne kâr uyarısında bulunarak yeniden ‘tavan fiyat’ sinyali verdi. Akaryakıt sektöründe kâr marjlarının çok yüksek seviyelere çıkmasının ardından mart ayında kurul olarak tavan fiyat kararı aldıklarını hatırlatan Yılmaz, tavan fiyat uygulamasının mayıs ayında sona ermesinden bugüne kadar süreci anlık takip ettiklerini söyledi.

KÂR MARJINI YÜKSELTTİLER

Yılmaz "İçinde bulunduğumuz hafta şirketlerin kâr marjlarını tekrar 45 kuruş bandına çıkardıklarını gördük. Bu konuda sektöre ikazlarımızı yaptık. Sektörün kâr marjlarını 40 kuruş gibi makul seviyelere indirmesini talep ediyoruz. Bir düzenlemeye gitmezlerse yine gerekeni yaparız" mesajı verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler