1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’dan Mimag Petrol'e 1 milyon lira ceza

EPDK’dan Mimag Petrol'e 1 milyon lira ceza

EPDK, denetimlerde mevzuata aykırılık tespiti yaptığı bir şirkete 1.066.327 lira para cezası kesti; 5 şirketten de yazılı savunma istedi.

EPDK’dan Mimag Petrol'e 1 milyon lira ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, denetimlerde mevzuata aykırılık tespiti yaptığı bir şirkete 1.066.327 lira para cezası kesti; 5 şirketten de yazılı savunma istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kurul izni olmaksızın dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti yaptığı gerekçesiyle, dağıtıcı lisansı sahibi Mimag Petrol Akaryakıt Dağıtım ve Depolama Sanayi Ticaret AŞ’ne 1.066.327 lira para cezası kesti. Kurul aynı şirketten; bayisinin otomasyon sisteminin doğru ve tutarlı veriler içermemesi ve bayide tespit edilen aykırılıkları Kurum’a bildirilmemesi hususlarını soruşturmak üzere yazılı savunma vermesini de istedi. 

EPDK, lisanssız olarak faaliyet gösterdiği anlaşılan Ayka Çevre ve Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nden Kurum’dan alınmış herhangi bir izne sahip olmaksızın akaryakıt harici ürün temin ettiği hususunu değerlendirmek üzere yazılı savunma istedi. 

Sertifikasız yapım/hizmet faaliyetinde bulunan Ömer Çakır- Doğalgaz Isı İklimlendirme’den de yazılı savunma istendi. 

EPDK, Süper Elektrik Üretim AŞ adlı elektrik üretim lisansı sahibi şirket ile tedarik lisansı sahibi Volt Grup Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ’den ise ortaklık yapısında onaya tabi pay değişiklikleri, onay alınmaksızın gerçekleştirildiği için savunma yapmalarını istedi. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler