1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK`den 3 şirkete 467 bin TL ceza

EPDK`den 3 şirkete 467 bin TL ceza

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörü mevzuatına aykırılıklar nedeniyle üç şirkete 467 bin  lira para cezası verildi. EPDK ayrıca 20 şirketten...

EPDK`den 3 şirkete 467 bin TL ceza

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörü mevzuatına aykırılıklar nedeniyle üç şirkete 467 bin  lira para cezası verildi. EPDK ayrıca 20 şirketten yazılı savunma istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) ilgili 23 adet kararını Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, otomasyon sistemi çalışmadığı halde akaryakıt ikmali, otomasyon sistemine müdahale edilmesi ve otomasyon sistemi dışında akaryakıt satışı ve dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmali gibi nedenlerle, Sapet İnşaat Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne, bayilik lisansı sahibi Mustafa KEŞKEK’e ve  Halit Damar - Harran Gap Petrol'e 467 bin lira idari para cezası verildi. 

Ayrıca EPDK, istasyonda hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünlerin ve vaziyet planına aykırı gizli yer altı tankının bulundurulduğunun tespiti, akaryakıt ikmalinde gerçek dışı beyan, bazı gerekli bildirimleri Kurum'a yapma yükümlülüğünü yerine getirmeme gibi nedenlerle 20 şirketten 15 gün içerisinde yazılı savunmalarını EPDK'ya göndermelerini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler