1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK`den bir şirkete 148 bin lira ceza

EPDK`den bir şirkete 148 bin lira ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, akaryakıt sektörü mevzuatına aykırılıklar nedeniyle bir şirkete 148 bin  lira para cezası verirken, 2 şirketten yazılı...

EPDK`den bir şirkete 148 bin  lira ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, akaryakıt sektörü mevzuatına aykırılıklar nedeniyle bir şirkete 148 bin  lira para cezası verirken, 2 şirketten yazılı savunma istedi, bir şirkete de ihtarda bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) ilgili kararlarını Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre,  İrkay Petrol ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmesi sebebiyle 147.933 lira idari para cezası verildi. 

Ayrıca EPDK, Noyan Bereket Dış Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi’ne ait akaryakıt istasyonunda ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal etmek, tağşişe yarayan ürün bulundurmak ve Vaziyet planına kaydettirmeden proje dışında yer altı tankı düzeneği kurarak kullanmak nedenleriyle 15 gün içerisinde yazılı savunmalarını göndermelerini istedi.

Maspet Petrol Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nden Sorumlu Müdür çalıştırmadığının tespiti nedeniyle 30 gün içinde yazılı savunmasını göndermesini istedi.

Yaşam Doğalgaz Isıtma ve Soğutma Sistemleri Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne de dağıtım şirketinin izni olmadan gazlı hatta müdahale ederek iç tesisatta tadilat gerçekleştirmesi nedeniyle yazılı ihtarda bulundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler