1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPİAŞ’a yeni Genel Müdür: Taha Meli Arvas

EPİAŞ’a yeni Genel Müdür: Taha Meli Arvas

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Genel Müdürlüğüne 09 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Taha Meli Arvas atandı.

EPİAŞ’a yeni Genel Müdür: Taha Meli Arvas

Enerji Günlüğü - 2020-2021 yıllarında Sermaye Piyasası Kurulu’nda Başkan Vekili ve 2023 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Danışmanı olarak görev yapan Taha Meli Arvas, 09 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Genel Müdürlüğüne atandı.

EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tancan, düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmanın ardından 20 Haziran 2018 tarihinden itibaren EPİAŞ Genel Müdürü olarak görev yapan Ahmet Türkoğlu’na Genel Müdürlük görevi sırasındaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve hazırlanan plaketi takdim etti.

TAHA MELİ ARVAS’IN ÖZGEÇMİŞİ

Taha Meli Arvas, lisans eğitimini ABD’nin New York Eyaleti’ndeki Syracuse Üniversitesi'nde Biyomühendislik ve Finans alanlarında çift anadal yaparak 2003 yılında tamamladı. Daha sonra CUNY Graduate Center’da siyaset bilimi yüksek lisansına başladı. Özyeğin Üniversitesi'nde 2013 yılında MBA, 2014 yılında Finansal Mühendislik alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Finans alanındaki doktora çalışmasını Boğaziçi Üniversitesi'nde devam ettirmektedir. 

Arvas, iş hayatına New York’ta kendi kurduğu yönetim danışmanlığı şirketi bünyesinde başlamış ve şirketlere iş ve yatırım stratejileri geliştirmek konularında danışmanlık yapmıştır. Danışmanlık sektöründe faaliyet gösterirken bir yandan da finans alanında ulusal ve uluslararası birçok yayın kuruluşunda yorumculuk yapmış, 2013-2020 arasında finansal köşe yazarlığı yapmıştır. 

2020-2021 yılları arasında Sermaye Piyasası Kurulu'nda Başkan Vekilliği yapan Arvas, bu süreçte sermaye piyasalarının geliştirilmesi, şirketlerin sermayeye erişiminin kolaylaştırılması ve menkul kıymetlerin manipülasyonuyla mücadele alanlarında özel çalışmalar yürütmüştür. 

Arvas, ayrıca 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi finans bölümünde, 2021-2024 yılları arasında ise Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. Arvas, 2023 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Danışmanı olarak görev yaptı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler