1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ertuğrul Gazi FSRU, deprem bölgesine gaz sağladı

Ertuğrul Gazi FSRU, deprem bölgesine gaz sağladı

Botaş, Ertuğrul Gazi FSRU gemisinin depremde kritik bir rol üstlendiğini ve bölgenin doğal gaz ihtiyacını tek başına karşıladığını açıkladı.

Ertuğrul Gazi FSRU, deprem bölgesine gaz sağladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin ilk ulusal FSRU gemisi olan Ertuğrul Gazi, deprem sonrası bölgenin doğal gaz ihtiyacını karşıladı. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ), deprem bölgesinde enerji tedariki ile ilgili bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Ertuğrul Gazi Deprem Nöbetinde. Ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş depreminde kritik bir görev üstlenen Ertuğrul Gazi FSRU gemisi deprem sonrası bölgenin doğal gaz ihtiyacını tek başına karşıladı. FSRU tesislerinin ne kadar hayati öneme sahip olduğu bir kez daha tecrübe edildi” denildi.

Türkiye’nin ilk FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bulunan BOTAŞ Dörtyol Terminali’nde 25 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen devreye alma töreniyle hizmete alınmıştı. Günlük 28 milyon Sm3 gazlaştırma kapasiteli Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin doğal gaz ihtiyacının yüzde 10'undan fazlasını karşılayabiliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler