1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ertuğrul Gazi FSRU Tesisi açılıyor

Ertuğrul Gazi FSRU Tesisi açılıyor

110 milyon standart metreküp doğal gaz depolama kapasiteli ilk Türk bayrağına sahip FSRU Gemisi Ertuğrul Gazi Cuma günü resmen faaliyetlerine başlıyor.

Ertuğrul Gazi FSRU Tesisi açılıyor

Enerji Günlüğü - 110 milyon standart metreküp doğal gaz depolama kapasiteli ilk Türk bayrağına sahip FSRU Gemisi Ertuğrul Gazi Cuma günü resmen faaliyetlerine başlıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 25 Haziran Cuma günü Hatay Dörtyol'da Ertuğrul Gazi FSRU Tesisi (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) resmi açılış töreninin gerçekleştirileceğini açıkladı. Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğini teminat altına almada önemli bir adım olan Ertuğrul Gazi’nin ilk Türk bayrağına sahip FSRU gemisi olacağını kaydeden Dönmez, “Gemimiz 110 milyon standart metreküp doğal gaz depolama kapasitesiyle tek başına Hatay ve Osmaniye'nin konutlarının 1 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek” dedi. 

Dönmez, daha önce Ertuğrul Gazi'nin yerine kullanılan BOTAŞ'a kiralık FSRU gemisinin ise gönderileceğini belirtti. 

Boyu 295 metre, genişliği 46 metre olan Ertuğrul Gazi'nin yüksekliği ise 63 metre. Geçen yıl Güney Kore'de üretilen gemi, günlük 28 milyon metreküplük gazlaştırma kapasitesiyle dünyada kapasitesi en yüksek gemilerin başında geliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler