1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Eşarj 495 yeni hızlı şarj istasyonu kuracak

Eşarj 495 yeni hızlı şarj istasyonu kuracak

Enerjisa iştiraki Eşarj, Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Programı kapsamında 53 ilde, 300 milyon liralık yatırımla 495 adet yüksek hızlı şarj istasyonu daha kuracak.

Eşarj 495 yeni hızlı şarj istasyonu kuracak

Enerji Günlüğü - Yüzde 94 hissesi Enerjisa Enerji’ye ait elektrikli araçlar şarj ağı işletmecisi Eşarj, şarj ağı işletmeciliğini lisanslarının verilmesi ve Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Programı’nın belirlenmesinden sonra kendisine yeni hedefler belirledi. 2009 yılından bu yana şarj operatörlüğü hizmeti sunan Türkiye’deki ilk oyuncu unvanına sahip olan Eşarj halen 269 noktada 496 adet şarj istasyonuna sahip. Bunlardan 258’i hızlı şarj istasyonu olarak hizmet veriyor.

495 YENİ HIZLI ŞARJ İSTASYONU KURULACAK

Eşarj’ın yeni dönemdeki hedefi, kurulu güç açısından Türkiye’nin en büyük ve en yaygın hızlı elektrikli araç şarj istasyon ağına sahip olup, sektörün liderliğini sürdürmek. Eşarj bu hedef doğrultusunda 300 Milyon TL’lik yeni yatırımla Türkiye’nin dört bir yanındaki mevcut şarj ağına ek olarak 495 adet yüksek hızlı şarj istasyonunu daha hizmete sokacak.

PINAR: EŞARJ EN DEĞERLİ YATIRIMLARIMIZDAN

Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, Enerjisa’nın iklim değişikliğine karşı mücadeleyi de içeren yeni küresel trendlere proaktif bir yaklaşımla cevap verdiğini söyledi. Bu kapsamda pek çok yatırımı hayata geçirdiklerini anlatan Pınar, Eşarj’ı da en değerli yatırımlarından biri olarak nitelendirdi. Pınar “Emobilite alanında ülkemizde ilk yatırım yapan ve vizyon ortaya koyan bir şirket olarak Eşarj sektörünün ilklerini başaran bir şirket. Her alanda ülkemizin alt yapı yatırımlarına destek olacağız” dedi.

EV’LERİN PAYI YÜZDE 35’E ÇIKACAK

Murat Pınar, Mobilite Araç ve Teknolojileri Stratejik Hedefler ve Yol Haritası Taslağı’na 2030 yılına gelindiğinde Türkiye’de elektrikli araç satışlarının pazar payının yüzde 35’e, elektrikli araç parkının 2,5 milyona, kamuya açık şarj soket sayısının 250 bin seviyelerine yükseleceğine işaret ederek şunları söyledi:

“Eşarj olarak biz de 2030 yılına geldiğimizde Türkiye Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ekosisteminin yanı sıra dünya ekosistemine de yarar sağlayacak adımların öncüsü olmak ve bu ekosistem içerisinde oyun kurucu şirketler arasında yer alma hedefiyle çalışıyoruz.”

“EŞARJ İDDİASINI ORTAYA KOYDU”

Eşarj’ın yaptığı ve yapacağı yatırımlar ile Türkiye’de elektrikli araç ekosistemi içerisindeki iddiasını ortaya koyduğunu anlatan Murat Pınar, “Bakanlığımızın başlattığı programın açıklanan sonuçları ile çok kısa zaman içerisinde yüksek hızlı istasyonlarımız ile birçok noktada verimli, güvenli, teknoloji odaklı ve sürdürülebilir geleceğe hizmet eden istasyonlarımızı Elektrikli Araç kullanıcıları ile buluşturacağız” diye konuştu.

0.418 MİLYAR KWH İLAVE ELEKTRİK SATIŞI

Yapılacak şarj istasyonu yatırımlarından 2030 yılı sonuna kadar toplam 418 Milyon kWh ilave elektrik satışı ve şarj işlemleriyle birlikte 598 milyon kg CO2 gazının salınımı engellenmesi hedefleniyor. Bu rakam 37 milyon ağacın temizleyebileceği CO2 miktarının oluşmasının önüne geçecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler