1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ'ın Çayırhan kömür alanları ve santrali özelleştirilecek

EÜAŞ'ın Çayırhan kömür alanları ve santrali özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ'ın Ankara'da bulunan kömür rezerv alanı ve enerji üretim alanı işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilecek. Başbakanlık...

EÜAŞ'ın Çayırhan kömür alanları ve santrali özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ'ın Ankara'da bulunan kömür rezerv alanı ve enerji üretim alanı işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilecek. 

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara ili, Nallıhan ilçesi, Çayırhan mevkinde bulunan EÜAŞ’a ait Kömür Rezerv Alanı ve Enerji Üretim Alanının özelleştirileceğini duyurdu. 

İlana göre, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (“İdare”)’nca, EÜAŞ’a ait, Kömür Rezerv Alanı ile Enerji Üretim Alanı; Kömür Rezerv Alanı’ndaki kömür rezervine dayalı olarak çalışacak elektrik üretim santralinin, Enerji Üretim Alanı’nda kurulması ve bu santralde üretilecek elektrik enerjisi, ihalede belirlenecek elektrik enerjisi birim satış fiyatı üzerinden Elektrik Satış Anlaşması (ESA)’nın imzalanarak EÜAŞ’a satılması için, “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilecek.

Özelleştirme için 15 Aralık 2016 tarihine kadar önyeterlilik ve son teklifler verilebilecek. İhale için geçici teminat tutarı ise 50 milyon TL olarak belirlendi. 

Yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabileceği ihalenin şartname bedeli ise 25 bin TL. 

Önceki ve Sonraki Haberler