1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fatih Dönmez: Milli parayla enerji ticareti büyüyecek

Fatih Dönmez: Milli parayla enerji ticareti büyüyecek

Enerji Bakanı Fatih Dönmez Rusya ile ticarette enerjinin payının hızla büyüdüğünü ve milli paralarla ticaretin zaman içinde artacağını söyledi.

Fatih Dönmez: Milli parayla enerji ticareti büyüyecek

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez Rusya ile ticarette enerjinin payının hızla büyüdüğünü ve milli paralarla ticaretin zaman içinde artacağını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber’e verdiği röportajda, küresel enerji piyasalarındaki gelişmeleri ve Türkiye’nin enerji alanındaki stratejik vizyonunu değerlendirdi. Birçok ülkenin yaptırım uygulamaya başladığı Rusya ile son derece önemli bir işbirliği sürecine girildiğini kaydeden Bakan Dönmez, milli paralarla ticaret dahil, iki ülke arasında ekonomik alandaki ilişkilerin hızla geliştiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu diplomatik ilişkilerin enerji alanında da etkisini gösterdiğini belirten Fatih Dönmez, Rusya ile Türkiye arasında çok sayıda ürünün ticaretinin yapıldığını; yaptırımların dünya enerji piyasaları açısından Türkiye’ye özel sorumluluklar da yüklediğini bildirdi. Fatih Dönmez şöyle konuştu, “Rusya ile ticaretimiz çok yönlü bir durum kazandı. Tabi bu ilişkiler içinde enerji, en büyük kalemdir. Turizm, gıda ve emtia ticareti de önemli kalemlerden. İki ülke arasında milli paralarla ticaret konusunda bir mutabakat söz konusu. Ama bazı teknik çalışmaların tamamlanması lazım. Rubleyle ticaret kısmen başladı. Önümüzdeki aylarda daha da yoğunlaşacaktır. Ticaretin milli paralarla olması, diğer dövizlere olan ihtiyacı da hem Rusya için hem de Türkiye için azaltacaktır”. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler