1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Bakan Dönmez: Üçüncü NGS için planlamalar başladı

Bakan Dönmez: Üçüncü NGS için planlamalar başladı

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, üçüncü nükleer santral için Trakya’da yer tespit çalışmalarının başladığını, ancak bu sürecin uzun zaman alacağını söyledi.

Bakan Dönmez: Üçüncü NGS için planlamalar başladı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu ve Sinop’tan sonra, Türkiye’nin üçüncü nükleer santrali için Trakya’da yer tespit çalışmalarının başladığını, ancak bu sürecin uzun zaman alacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber’e verdiği röportajda, Akkuyu ve Sinop’tan sonra, Türkiye’nin üçüncü nükleer santrali için Trakya’da yer tespit çalışmalarının başladığını, ancak bu sürecin uzun zaman alacağını söyledi.

Akkuyu'da çalışmaların hummalı şekilde devam ettiğini bildiren Bakan Dönmez, “İlk reaktörü önümüzdeki yılın sonunda devreye alacağız, sonrasında diğer reaktörleri devreye alacağız. Akkuyu’yu 4 reaktör gibi düşünebilirsiniz. Her bir ünitesi ayrı sistemdir. Bizim enerji ihtiyacımız artarak devam edecek ve Türkiye artık nükleer güç olacak. Tüm ihtiyacınızı teknik olarak buradan karşılama imkanımız yok. Temiz kaynaklardan başlayarak sıralama yapıyoruz. Nükleer önümüzdeki dönemde Avrupa'nın ve birçok gelişmiş ülkenin de yeni enerji kaynağı oluyor. Sıfır emisyonu var. Akkuyu ile başlayan bu sürecimiz Sinop'la devam edecek. Üçüncüsü için Trakya olabilir. 2050 yılına kadar olan enerji talebini şu anda planlıyoruz. Hangi kaynak türünden ne kadar tesis devreye girecek, bunu sektörlerle de paylaşacağız. Trakya'da yer tespit çalışmaları devam ediyor. Nükleerde yer hazırlama süreçleri çok uzun zaman istiyor. Deprem, iklim şartları ve benzeri risklerin ölçümü yönünden. Çok ciddi araştırmalara ihtiyaç var” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler