1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fransa’dan çatlatma kararı

Fransa’dan çatlatma kararı

Enerji Günlüğü – Fransa Anayasa Mahkemesi önümüzdeki ay hidrolik çatlatma yasağı ile ilgili Schuepbach Enerji’nin itiraz başvurusunu karara bağlayacak. Natural...

Fransa’dan çatlatma kararı

Enerji Günlüğü – Fransa Anayasa Mahkemesi önümüzdeki ay hidrolik çatlatma yasağı ile ilgili Schuepbach Enerji’nin itiraz başvurusunu karara bağlayacak. 

Natural Gas Europe internet sitesinde yer alan habere göre, Fransa ile Amerikan Schuepbach Enerji arasında devam eden davada son kararı önümüzdeki ay Fransa Anayasa mahkemesi verecek.

Schuepbach Enerji’yi temsil eden avukatlar hidrolik çatlatmanın çevreci grupların iddia ettikleri kadar tehlikeli olmadığını iddia ediyorlar.Avukat Marc Fornaciari, hidrolik çatlatmanın neden olduğu tehlikelerle ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığını,Fransa’da 45 defa çatlatma yapıldığını ve hiçbir sorun yaşanmadığını söylüyor.

Fransa Başbakanı François Hollande, EDF benzeri büyük petrol ve gaz şirketlerinin baskılarına rağmen, hükümet olarak hidrolik çatlatma yasağının devam etmesinden yana olduklarını açıkladı.

Nicolas Sarkozy 2011 yılında, ülkenin güneyindeki protestolar sonrası hidrolik çatlatmayı yasaklamış ve Schuepbach ve Total SA şirketlerinin araştırma lisanslarını iptal etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler