1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fransız cam devi üretimi durdurdu

Fransız cam devi üretimi durdurdu

Enerji krizi, Avrupa'da çok sayıda şirketi üretimi durdurmak zorunda bırakıyor. Enerjiyi yoğun olarak kullanan Fransız cam devi Duralex de üretime ara verme kararı aldı. 

Fransız cam devi üretimi durdurdu

Enerji Günlüğü - Fransız cam mutfak eşyaları ve züccaciye markası Duralex, gaz ve enerji fiyatlarının artması nedeniyle imalatı durdurma kararı aldı. 

Fransız basınındaki haberlere göre, 77 yıldır faaliyet gösteren firma, Avrupa'da yükselen elektrik ve doğal gaz fiyatlarının imalatın normal şartlarda devam etmesine imkan tanımadığı gerekçesiyle üretimi durdurma karar aldı. Cirosu bu yıl artan şirket, üretimi durdursa da elindeki stokları satmaya devam edecek. Şirket, fiyatların normale dönmesi halinde önümüzdeki yıl yeniden üretime başlayacak.

Cam üretiminde kullandığı silisyumun fırınlanması için 1.500 derece sıcaklığa ihtiyaç duyuluyor. Elektrik ve doğalgaz faturalarının yıl sonuna kadar 2 katına çıkacağı tahmin edilen Fransa’da, Duralex’in enerji faturasının cironun yüzde 40’ına kadar tırmanabileceği, bu şartlarda karlılığı korumanın mümkün olmadığı ifade ediliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler