1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. FT: İsrail gazının olası müşterisi Türk şirketleri

FT: İsrail gazının olası müşterisi Türk şirketleri

Enerji Günlüğü - İsrail'in Doğu Akdeniz'de sahip olduğu doğalgaz rezervlerinin olası müşterilerinin Türkiye ve Ürdün'deki kimya şirketleri olduğu...

FT: İsrail gazının olası müşterisi Türk şirketleri

Enerji Günlüğü - İsrail'in Doğu Akdeniz'de sahip olduğu doğalgaz rezervlerinin olası müşterilerinin Türkiye ve Ürdün'deki kimya şirketleri olduğu öne sürüldü.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, İsrail’in Akdeniz'de sahip olduğu doğalgaz rezervlerinin ülkenin bölgesel ilişkileri üzerine etkilerini değerlendirdi. Gazetede yer alan bir habere göre yeni İsrail hükümetinin, ülkenin elindeki doğalgaz rezervlerinin ne kadarını ihracata ayıracağı merakla bekleniyor. Haberde, İsrail'in en büyük iki doğalgaz yatırımcısı Noble Energy ile Delek Energy'nin, Türkiye ile Ürdün’deki enerji ve kimya şirketlerini iki potansiyel müşteri olarak değerlendirdiği ileri sürüldü. Geçtiğimiz yıl İsrail hükümetine doğalgaz rezervleri için tavsiyede bulunmak üzere kurulan komite ülkenin 500 milyar metreküp doğalgaz ihraç edebileceğini, en az 450 milyar metreküp doğalgazı kendi ihtiyaçlarına ayırabileceğini açıklamıştı.

FT'nin haberinde doğalgaz alışverişinin, Türkiye ile İsrail arasındaki bozulan ilişkileri onarabileceği iddiasına da yer verildi. FT’ye göre iki ülke arasında ortak doğalgaz projesi geliştirilmesinin önünde siyasi anlaşmazlık önemli bir engel.

Önceki ve Sonraki Haberler