1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom: AB`nin aşırı fiyatlama suçlaması metodoloji hatası

Gazprom: AB`nin aşırı fiyatlama suçlaması metodoloji hatası

Enerji Günlüğü - Gazprom, AB'ninDoğu Avrupa'da müşterilerine aşırı yüksek fiyatlar uyguladığı iddialarının yanlış hesaplama yönteminden kaynaklandığını...

Gazprom: AB`nin aşırı fiyatlama suçlaması metodoloji hatası

Enerji Günlüğü - Gazprom, AB'ninDoğu Avrupa'da müşterilerine aşırı yüksek fiyatlar uyguladığı iddialarının yanlış hesaplama yönteminden kaynaklandığını açıkladı.

Rusya devlet enerji şirketi Gazprom, Avrupa pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddiaları ile AB Komisyonu tarafından verilen anti-tekel cezalarına yanıt verdi.

Gazprom, "Avrupa Komisyonu'nun suçlamalarının yanlış methodloji temel alınarak yöneltildiğine inanıyoruz. Aşırı fiyatlama suçlamalarına yanıtta ortaya koyduğumuz kanıtlar ve veriler, AB Komisyonu'nun tespitlerini ekonomik ve yasal olarak temelsiz olduklarını ortaya koyuyor" ifadelerine yer verdi.

AB İLE GÖRÜŞMELER DEVAM ETMELİ

Gazprom yaptığı açıklamada, AB Komisyonu'ndan tekel iddiaları konusunda görüşmelere devam edilmesini de istedi. Gazprom açıklamasında, "AB Komisyonu temsilcileri ile görüşmelerin tarafların tümünün çıkarına bir çözüm bulunması hedefiyle devam etmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler