1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ruble ile ödemede AB’yi bilgilendirdi 

Gazprom ruble ile ödemede AB’yi bilgilendirdi 

Gazprom, Avrupalı müşterilerinin ruble ile yapacakları ödemelere ilişkin bilgilendirme yaptı. Dövizle yapılan ödemeler, Rusya Ulusal Takas Merkezi (NCC) üzerinden rubleye çevrilecek.

Gazprom ruble ile ödemede AB’yi bilgilendirdi 

Enerji Günlüğü - Gazprom, Avrupalı müşterilerinin euro ile yaptıkları ödemelerin Rusya Ulusal Takas Merkezi (NCC) üzerinden rubleye çevrileceğini açıkladı.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Avrupalı müşterilerine gönderdiği yazıda ödeme ve yaptırım konularına açıklık getirdi. Gazprom gönderdiği yazıda, dövizle yapılan ödemelerin Rusya Ulusal Takas Merkezi (NCC) üzerinden rubleye çevrilerek işleme alınacağını belirtti. Yazıda, bu yöntemin ödemelerin şeffaflığının ve üçüncü partilerin karışmadığının teminatı olacağı ifade edildi.

Rusya daha önce çıkardığı kararname ile Rus gazı alan ‘dost olmayan’ ülkelerin, Gazprombank'ta hesap açmaları gerektiğini, ödemeleri bu bankaya yapmalarının ardından söz konusu fonların Moskova Borsası'nda rubleye çevrileceğini açıklamıştı. AB, bu prosedürün yaptırımları deldiği endişesini dile getirmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler