1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İtalyan Eni Rus gazı için hesap açtı

İtalyan Eni Rus gazı için hesap açtı

İtalyan Eni, Rusya'dan doğal gaz alımı için ödeme yapmak üzere Gazprombank'ta hesap açacak.

İtalyan Eni Rus gazı için hesap açtı

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Rus gazına ödeme yapmak için Gazprombank'ta hesap açacak. 

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre, İtalyan enerji şirketi Eni, AB Komisyonu'nun hangi işlemlerin Rusya'ya yaptırımların ihlali olacağını netleştirmesi sonrasında, Rusya'dan gaz alımı için ödeme yapmak üzere Gazprombank'ta hesap açacak. Rus gazının Avrupa'daki en büyük ithalatçısı olan Eni, Gazprom'a 20 Mayıs'a kadar ödeme yapmak zorunda.

AB KOMİSYONU YÖNLENDİRDİ

AB Komisyonu, Rusya'ya yönelik yaptırımların enerji şirketlerinin Rus gazına ödeme yapmak için belirlenen bir Rus bankasında hesap açmalarını engellemediğini, ancak enerji şirketlerinin ödemeleri mevcut kontratlarındaki para birimi üzerinden yapmaları ve işlem tamamlandığında bunu Komisyon'a deklare etmeleri gerektiğini ifade etmişti.  Kaynaklar, AB Komisyonu'nun ortaya koyduğu yönlendirmenin Eni'nin Rus bankasında hesap açması için bir yeşil ışık olarak değerlendirildiğini belirttiler.  

Pazartesi günü de Alman enerji şirketi RWE, Rusya'ya euro cinsinden gaz ödemesi yapmak için hesap açtığını duyurmuştu. 

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Avrupalı müşterilerine geçen hafta gönderdiği yazıda ödeme ve yaptırım konularına açıklık getirmişti. Gazprom gönderdiği yazıda, dövizle yapılan ödemelerin Rusya Ulusal Takas Merkezi (NCC) üzerinden rubleye çevrilerek işleme alınacağını belirtmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler